Terug naar het overzicht

11 maart 2021

Met Microsoft Teams kunt u binnenkort minder gegevens gebruiken tijdens videogesprekken.

Wat je moet weten

  • Microsoft Teams heeft binnenkort een lage datamodus.
  • De functie kan deze maand al worden uitgerold, maar dat is onderhevig aan verandering.
  • Met de modus voor lage gegevens kunnen mensen beperken hoeveel gegevens ze gebruiken tijdens videogesprekken.

Microsoft Teams is een van de meest populaire communicatie-apps die er zijn, maar het onderweg gebruiken kan een uitdaging zijn als je beperkte data hebt of een zwakkere mobiele dataverbinding. Een aanstaande lage gegevensmodus voor Microsoft Teams helpt mensen bij het beheren van hoeveel gegevens ze gebruiken tijdens videogesprekken.

Het beperken van de hoeveelheid data die apps en services gebruiken, is tegenwoordig een populaire trend. Facebook rolt een Instagram Lite-app uit in meer dan 170 landen en verschillende andere populaire apps hebben Lite-versies.

In plaats van een speciale Lite-versie te hebben, laat Microsoft Teams mensen beperken hoeveel gegevens ze gebruiken tijdens videogesprekken.

De beschrijving van de functie luidt:

Microsoft Teams: modus voor lage gegevens

Of u nu gegevens wilt bewaren of zich op een locatie met een slechte of beperkte netwerkverbinding bevindt, soms is het handig om de hoeveelheid gegevens die u tijdens een videogesprek gebruikt, te beperken. Een nieuwe lage gegevensmodus stelt gebruikers in staat om de hoeveelheid gegevens die wordt gebruikt tijdens Teams-videogesprekken te beperken en om verschillende instellingen vast te stellen op basis van de netwerkbeschikbaarheid.

De Microsoft 365-roadmap zegt dat de functie in ontwikkeling is en dat deze deze maand zou moeten worden uitgerold. Die vermelde datum is echter slechts een doel, geen gegarandeerde releasedatum. Het is normaal dat functies worden teruggeduwd, dus het kan even duren voordat we zien dat deze functie algemeen beschikbaar is.

Bron: windowscentral

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.