Terug naar het overzicht

18 december 2020

5 van de nieuwste Microsoft Teams-functies die vanaf vandaag beschikbaar zijn.

Met de toegenomen druk op Microsoft Teams als gevolg van een stijgende vraag tijdens deze Coronavirus-pandemie, moet de noodzaak om de technologie verder te updaten in de vorm van nieuwe en verbeterde functies een prioriteit zijn voor veel van deze providers. Geen reden tot paniek, want Microsoft heeft dit onder handen genomen door nog eens 5 nieuwe functies uit te brengen voor zijn online video- en samenwerkingsplatform, Microsoft Teams.

Mogelijkheid om beleid voor achtergrondeffecten in te stellen voor gebruikers.

Voor degenen die tenantbeheerders zijn, zult u snel ontdekken dat u een beleid op gebruikersniveau kunt toewijzen waarmee u kunt bepalen hoe gebruikers omgaan met achtergrondeffecten in Teams-vergaderingen. Om u een voorbeeld te geven van enkele van de beschikbare opties, deze omvatten: bieden geen filters, alleen achtergrondvervaging en de mogelijkheid voor gebruikers om hun eigen aangepaste afbeeldingen te kiezen.

Mogelijkheid om toegang te krijgen tot vergaderopties tijdens een Teams-vergadering.

U zult zien dat Microsoft het proces vereenvoudigt voor organisatoren van vergaderingen om snel hun presentator- en vergaderruimte-instellingen aan te passen nadat een vergadering is begonnen door een link te geven vanuit het deelnemersvenster. Deze nieuwe functionaliteit is nu beschikbaar voor zowel geplande als ‘Meet Now’-vergaderingen.

Nieuwe en verbeterde gebruikerservaring voor het starten van een meetingdeelname.

U zult zien dat elke keer dat een gebruiker een Teams-vergadering start via een link, u zult zien dat er veel duidelijkere instructies zijn over hoe die gebruiker aan de vergadering kan deelnemen. In dit stadium zult u zien dat u online kunt deelnemen aan de vergadering, de Teams-client kunt downloaden of kunt deelnemen met de native Teams-client. Deze nieuwe functie wordt al uitgerold en alle gebruikers zullen deze naar verwachting binnen enkele weken in gebruik nemen.

Betere beleidsmaatregelen voor het delen van schermen in chats.

Zoals de meesten van jullie waarschijnlijk al weten, stelt scherm delen vanuit chats je in staat om je scherm te presenteren aan de andere deelnemers in de chat, of het nu 1 op 1 is of in een groepschat. U zult zien dat dit toegangspunt eerder werd gedicteerd door het AllowPrivateCalling-beleid. Als u dit echter uitschakelt, zult u merken dat gebruikers hun schermen niet kunnen delen vanuit de chatmodule. Dit is nu veranderd omdat de optie om een ​​scherm delen vanuit de chat te starten nu wordt gedicteerd door het ScreenSharingMode-beleid.

Mogelijkheid om een ​​deelnemersrapport te downloaden in een Teams-vergadering.

Dit is een fantastische nieuwe functie, omdat organisatoren van vergaderingen kunnen weten wie er naar hun Teams-vergaderingen is gekomen. Dit kunt u achterhalen door een deelnemersrapport te downloaden dat u in de roosterweergave kunt zien, evenals de aan- en vertrektijden voor deelnemers. Het is belangrijk op te merken dat deze functie alleen aanwezig is tijdens de vergadering terwijl de vergadering nog gaande is.

Bron: advantage.co.uk

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.