Terug naar het overzicht

01 februari 2021

Wat is er nieuw in Microsoft Teams aan het begin van 2021?

Microsoft heeft ons allemaal verwelkomd in het nieuwe jaar 2021 in stijl, met een groot aantal nieuwe functies die zijn ontworpen om u meer uit uw werk- en samenwerkingservaring te halen. De nieuwste reeks verbeteringen omvat alles, van vergadermeldingen tot real-time taalvertaling van live evenementen, en ook nieuwe beveiligingsverbeteringen.

Als u de nieuwe Microsoft Teams Breakout Rooms-ervaring voor virtuele vergaderingen al heeft uitgecheckt en u graag meer functies voor 2021 wilt bekijken, kunt u dit verwachten.

Microsoft Teams Meeting and Calling

Microsoft Teams heeft nu nieuwe meldingen voor het einde van de vergadering die u eraan herinneren wanneer er nog vijf minuten over zijn op uw geplande vergadertijd. Deze melding wordt 10 seconden weergegeven en verdwijnt, zodat u op schema blijft en snel kunt afronden zonder dat de vergadering automatisch wordt beëindigd.

Er is ook een nieuwe pre-deelname-ervaring voor Teams-vergaderingen die eenvoudiger video-, audio- en apparaatconfiguratie vóór een gesprek mogelijk maakt. U kunt al uw instellingen eenvoudig aanpassen in de pre-join-omgeving. Bovendien ondersteunt Microsoft ook nieuwe talen voor real-time vertaling van gebeurtenissen. Je kunt ook Japans, Koreaans, Spaans, Frans-Canadees, Spaans-Mexicaans en tal van andere talen vertalen. Er zijn maximaal 50 vertaaltalen beschikbaar.

Tot 30 juni 2021 zal Microsoft klanten ook blijven ondersteunen met het verhogen van de limieten voor live-evenementen. Evenementen bieden plaats aan maximaal 20.000 bezoekers en bedrijven kunnen maximaal 50 evenementen tegelijk organiseren op één tenant. Er is ook een limiet voor de duur van een evenement van maximaal 16 uur per uitzending. Evenementen voor maximaal 100.000 bezoekers zijn beschikbaar via het programma voor live evenementen.

Microsoft heeft het kiezen van meerdere nummers geïntroduceerd met een splitsknop in de chatkop voor video en audio. Hierdoor worden verschillende nummeropties voor één contactpersoon weergegeven, waardoor het gemakkelijker wordt om een ​​gesprek te beginnen. Er is ook de komst van live-ondertiteling van 1: 1-oproepen om naar uit te kijken.

Multiple-Number-Dialing

Deze bijschriften, beschikbaar om in of uit te schakelen met beheerdersrechten, maken het gemakkelijker om bij te houden wat mensen zeggen tijdens oproepen.

Microsoft Teams-apparaten

Er zijn dit jaar ook nieuwe functies voor Microsoft Teams Rooms voor Windows-apparaten. De nieuwste app-versie (nu beschikbaar in het beheercentrum) wordt geleverd met:

  • Cortana-spraakassistent (in preview): beschikbaar om vergaderingen te maken, eraan deel te nemen en te beëindigen zonder de Teams-app aan te raken.
  • Spotlight bedienen: bedien de Spotlight-functie voor vergaderingen met de Teams Rooms-console
  • HDMI-audio delen: gebruikers die via HDMI verbinding maken met kamers, kunnen pc-audio delen tijdens de vergadering
  • Verbeterde Teams-telefoons: telefoons voor Microsoft Teams hebben nu nieuwe video-indelingsopties, waaronder 3 × 3 galeriemodus, grote galerijweergave (tot 49 deelnemers) en Together-modus
  • Proximity-deelname: conferentietelefoons die zijn uitgerust met Microsoft Teams ondersteunen nu deelname aan vergaderingen op basis van nabijheid met behulp van het BLE-baken dat door de telefoon wordt verzonden
  • UC-werkstationfactoren met audiocodes en Yealink: Yealink heeft onlangs de WH67 en WH66 Unified Communications-werkstations geïntroduceerd met een draadloze telefoonoplader, USB-hub, luidsprekertelefoon en multi-touchscreen, evenals een speciale Teams-knop. De MP58-bureautelefoon van Yealink wordt ook geleverd met samenwerkingsfuncties zoals een 7-inch touchscreen en ondersteuning voor draadloze Bluetooth-handsets. De Audiocodes C470 Teams-bureautelefoon is een andere nieuwe toevoeging, met een volledige aanraakinterface, Wi-Fi en Bluetooth-ondersteuning

Chat en samenwerking met Microsoft Teams

Een van de meest recente updates voor de samenwerkings- en chatfuncties van Microsoft Teams is de komst van verbeterde zoekrelevantie. Het nieuwe relevantiemodel stelt teams in staat om de belangrijke elementen van berichten te leren die voor u belangrijk zijn op basis van passieve en actieve signalen, inclusief met wie u het meest omgaat.

De mobiele iOS-app van Teams geeft toegang tot bestanden wanneer u offline bent of in slechte netwerkomstandigheden. Selecteer gewoon de bestanden die u bij de hand wilt houden, en Teams houdt een gedownloade versie voor u bij. Microsoft kondigde ook verbeteringen aan voor het afspelen van video’s, met een reductie van 25% in de tijd die nodig is om embedded video’s te laden en een reductie van 90% in de tijd die nodig is om te beginnen met afspelen.

Yammer-community’s en -gesprekken krijgen ook een update in Teams. U kunt zoeken naar gesprekken in de Community-app en een tabblad met Yammer-stijl toevoegen aan uw kanalen. Bovendien heeft Microsoft de functionaliteit “een team toevoegen aan site” in SharePoint bijgewerkt. Met de verbeterde wizard kunnen mensen SharePoint-teamsite-pagina’s met dynamische webonderdelen gebruiken als dashboards voor inhoud, inclusief links, nieuws, pagina’s en groepsactiviteiten.

Teamleden hebben ook toegang tot het SharePoint-tabblad om nieuws, pagina’s, lijsten of documentenbibliotheken afzonderlijk vast te zetten in hun Teams-kanaal. Door op de optie “+” te klikken, kunnen gebruikers onmiddellijk beginnen met het vastzetten van bronnen. Bovendien stelt de SharePoint-migratiebeheerder gebruikers nu in staat om OneDrive- of Teams-kanaalgebruikersnamen te selecteren bij het instellen van bestemmingen voor contentmigratie.

Microsoft Teams-apps, beveiliging en beheer

De integratie tussen Microsoft Teams en Power Apps helpt organisaties om apps te bouwen die geschikt zijn voor elk zakelijk kanaal. Met de Power Apps Teams-app kunnen gebruikers aangepaste tools met weinig code ontwikkelen voor gebruik in Teams, en deze in hun gehele tenant implementeren, ondersteund met Dataverse. Bij het vieren van de nieuwe app-ontwikkelingsfuncties vestigde Microsoft de aandacht op de Yasoon Smart Connect Jira-app, die ondersteuning biedt voor verschillende tools voor Teams-gebruikers.

Bron: uctoday

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.