Sta het plannen van kanaalvergaderingen toe in Microsoft Teams

Maak en deel een agenda met leden van een specifiek kanaal. Wanneer een kanaalbijeenkomst wordt gemaakt, maakt Teams automatisch een nieuw bericht in de activiteitenfeed van het kanaal. Gebruikers waarvoor de meldingen zijn uitgeschakeld, zien de gebeurtenis alleen wanneer ze de agenda van het kanaal openen. Zodra een kanaalgebeurtenis is gepost, kunt u deze aan uw persoonlijke agenda toevoegen. Deze functie biedt alle leden van het kanaal, behalve gastgebruikers, zicht op aankomende evenementen.

Gebruik het bestaande AllowChannelMeetingScheduling-beleid om de soorten evenementen te beheren die kunnen worden gemaakt in de teamkanaalagenda’s. Dit is een beleid per gebruiker en is van toepassing voordat een vergadering begint. Deze instelling bepaalt of gebruikers een vergadering kunnen plannen in een Teams-kanaal. Deze instelling is standaard ingeschakeld.

Als dit beleid is uitgeschakeld, kunnen gebruikers geen nieuwe kanaalvergaderingen maken. Bestaande kanaalbijeenkomsten kunnen echter worden bewerkt door de organisator van het evenement.

Een afspraak plannen wordt uitgeschakeld.

Scheduling a meeting

Kanaalselectie is uitgeschakeld.

Kanaalselectie is uitgeschakeld.

Op de kanaalpostpagina worden de volgende functies uitgeschakeld:

  • Plan een vergaderknop in het vak voor het opstellen van een kanaalantwoord.

Scheduling a meeting

  • Plan een vergaderknop in de kanaalkop.
schedule-now-in-header

In de kanaalkalender:

  • De knop Nieuwe gebeurtenis toevoegen aan de koptekst van de kanaalkalender wordt uitgeschakeld.

kanaalkalender

  • Gebruikers kunnen geen tijdsblok in de kanaalagenda slepen en selecteren om een kanaalvergadering te maken.
  • Gebruikers kunnen geen sneltoetsen gebruiken om een vergadering op de kanaalagenda te maken.

In het admin center:

De kanaalagenda-app wordt weergegeven in het gedeelte Microsoft-apps op de pagina met app-machtigingsbeleid.

Allow all apps in Admin Center

Sta het plannen van privévergaderingen toe

Dit is een beleid per gebruiker en is van toepassing voordat een vergadering begint. Deze instelling bepaalt of gebruikers privévergaderingen kunnen plannen in Teams. Een vergadering is privé als deze niet is gepubliceerd op een kanaal in een team.

Houd er rekening mee dat als u Sta het plannen van privévergaderingen toe en Sta het plannen van kanaalvergaderingen toe uitschakelt, de opties Vereiste deelnemers toevoegen en Kanaal toevoegen uitgeschakeld zijn voor gebruikers in Teams. Deze instelling is standaard ingeschakeld.

Nu vergaderen in privévergaderingen toestaan

Dit is een beleid per gebruiker en is van toepassing voordat een vergadering begint. Deze instelling bepaalt of een gebruiker een ongeplande privévergadering kan starten. Deze instelling is standaard ingeschakeld.

Bron: Microsoft