Terug naar het overzicht

23 juli 2020

Teams met low-code functies om uw digitale werkruimte te verbeteren

Teams geeft vorm aan de toekomst van werk met low-code functies om uw digitale werkruimte te verbeteren

De afgelopen vier maanden heeft COVID-19 ons allemaal in een nieuwe manier van werken gewelfd. Met de verschuiving naar extern en hybride werk heeft Microsoft Teams mensen over de hele wereld in staat gesteld te blijven creëren, samenwerken en communiceren. Met meer dan 75 miljoen dagelijks actieve gebruikers is Teams de manier waarop mensen hun werk gedaan krijgen.

Teams is voor veel werknemers een hub voor productiviteit, waardoor het van cruciaal belang is dat belangrijke bedrijfsprocessen, gegevens en apps gemakkelijk toegankelijk zijn in Teams. Vandaag kondigen we nieuwe mogelijkheden aan die het voor Teams-gebruikers gemakkelijker zullen maken om low-code applicaties en aangepaste chatbots te maken om de processen voor hun organisaties te vereenvoudigen. We maken het ook gemakkelijker om gegevens in de stroom van het werk en gesprek van mensen te brengen door eenvoudig rapporten en dashboards te delen. Deze nieuwe functionaliteiten stellen zakelijke gebruikers in staat om snel te reageren op veranderende zakelijke behoeften en om innovatieve maatwerkoplossingen te creëren die de manier waarop het werk gedaan wordt verbeteren.

Microsoft Dataflex

Microsoft Dataflex, een ingebouwd low-codegegevensplatform voor uw apps, bots en automatisering binnen Teams
Microsoft Dataflex is een nieuw ingebouwd low-codegegevensplatform voor Microsoft Teams dat relationele, bestands- en afbeeldingsgegevens ondersteunt met zoekfilter- en sorteermogelijkheden. Hiermee kunnen gebruikers een breed scala aan gegevenstypen gebruiken voor hun Power Platform-oplossingen in Teams. Dataflex maakt de back-end technische logistiek van het creëren en beheren van bedrijfsprocesoplossingen voor teams eenvoudiger dan ooit. Gebruikers kunnen nu eenvoudig aangepaste gegevenstabellen, een ingebouwd low-code platform en data-opslag met lage code maken. Dataflex biedt beveiligings- en beheerfuncties waarmee u de toegang tot apps, bots en stromen, evenals hun onderliggende gegevens kunt beheren.

Maak apps, stromen en chatbots rechtstreeks binnen Teams !

Maak apps, stromen en chatbots rechtstreeks binnen Teams met Power Apps, Power Automate en Power Virtual Agents

App-makers kunnen nu direct binnen Teams low-code apps maken met Power Apps, wat allemaal mogelijk wordt gemaakt door Dataflex. Met de nieuwe geïntegreerde app-studio kunnen app-makers:

  • Maak en bewerk aangepaste apps en stromen en publiceer ze vervolgens snel zodat iedereen in hun team ze kan gebruiken
  • Implementeer eenvoudig volledig functionele oplossingen voor teams met slechts één klik
  • Pas app-sjablonen en responsieve app-indelingen aan die eigen zijn aan Teams
  • Beheer alle apps en stromen via een veilige, relationele backend met Dataflex

Deze nieuwe functies worden in augustus in openbare preview uitgerold, zodat burgerontwikkelaars kunnen beginnen met het bouwen van apps en professionele ontwikkelaars om de ontwikkeling en implementatie van apps te versnellen.

Veel organisaties willen handmatige en tijdrovende processen automatiseren, en daarom verdiepen we de integratie van de nieuwste component van het Power Platform, Power Virtual Agents en Teams. Met Power Virtual Agents kunnen gebruikers chatbots maken met behulp van een ingebouwde AI-engine voor natuurlijke taalverwerking en een grafische interface zonder code, waardoor het voor dagelijkse zakelijke gebruikers zonder codering of data science-achtergronden gemakkelijker wordt om hun eigen bots te bouwen en te beheren. Makers kunnen de workflowautomatisering van Power Automate eenvoudig toevoegen aan hun bots om gemeenschappelijke bedrijfsprocessen in gesprek te voltooien.

Enkele van wat u in Teams kunt doen, zijn:

  • Maak en bewerk bots, publiceer ze en maak ze beschikbaar voor gebruik door hun team of organisatie
  • Maak contentupdates en publiceer in realtime om de botinhoud up-to-date te houden om te voldoen aan de laatste behoeften van uw team en organisatie
  • Beheer uw bots en hun inhoud via een veilige, relationele backend met Dataflex

Door het proces van botcreatie toegankelijker en intuïtiever te maken voor gebruikers zonder een achtergrond voor softwareontwikkeling, stelt het de mensen die het bedrijf kennen in staat bots te creëren en kan het gesprek snel worden aangepast aan veranderend beleid, informatie en zakelijke behoeften.

Teams + Power Virtual agents

Power Virtual Agents Teams app will be available at no additional cost for select Microsoft 365 and Office 365 users to create bots for their teams or their entire organization starting with a public preview in August.

Power BI-app voor teams – een centrale plaats voor uw analyses

Om te helpen overschakelen naar snel veranderende omstandigheden, zijn organisaties op zoek naar nieuwe manieren om hun gegevens te gebruiken om inzichten te genereren. De nieuwe persoonlijke Power BI-app voor Teams biedt mensen een hub voor al hun datavisualisaties en een plek om meer data uit hun hele organisatie te vinden.

De app biedt een meer gestroomlijnde ervaring voor toegang tot Power BI-rapporten in Teams en biedt voorbeeldrapporten, trainingsinformatie en gestroomlijnde functionaliteit voor delen om gebruikers te helpen bij het opnemen van gegevensgestuurde besluitvorming in hun werk.

Beschikbaarheid

De nieuwe persoonlijke app is binnenkort in augustus beschikbaar in de Teams-app store!

Automatiseer werken op afstand met Teams + Power Automate

Voor velen van ons is het werk drukker dan ooit, dus hebben we een paar nieuwe functies ontwikkeld voor de integratie van Teams en Power Automate die onze steeds hectischer wordende dagen “wat tijd terug zullen geven”.

U kunt nu de trigger ‘voor een geselecteerd bericht’ in Power Automate gebruiken, zodat Teams-gebruikers rechtstreeks vanuit een Teams-bericht een geautomatiseerde workflow kunnen starten, of dat nu een probleemticket is voor IT, het aanvragen van benodigdheden of het creëren van een verkooplead.

Ten slotte kunnen Teams-gebruikers collega’s automatisch @vermelden om hun aandacht te vestigen op belangrijke berichten, zelfs als ze zijn verzonden als onderdeel van een geautomatiseerde workflow.

Hoe werkt Microsoft Power Automate (voorheen Microsoft Flow)?

Bron: Microsoft Tech Community.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.