Terug naar het overzicht

13 juli 2020

PowerPoint Live is nu algemeen beschikbaar

Eerder dit jaar kondigde Microsoft aan dat Live Presentaties eraan zat te komen. Het nu algemeen beschikbaar is op PowerPoint voor het web.

Toen PowerPoint Live voor het eerst werd aangekondigd, zagen we opwinding van zowel zakelijke als onderwijsklanten over hoe deze functie kon worden gebruikt tijdens persoonlijke evenementen: conferenties, collegezalen, zakelijke alle handen, gemeentehuizen en meer. Natuurlijk is de wereld sindsdien veel veranderd.

Microsoft weet dat Naarmate er meer fysieke evenementen en vergaderingen plaatsvinden, PowerPoint Live een zeer nuttig hulpmiddel zal blijken te zijn om contact te maken met uw publiek en effectiever te communiceren, wat Microsoft u graag wil laten zien. Ze hebben echter ook hieronder tips over hoe u deze mogelijkheid nu gebruiken in werk- en leerscenario’s op afstand.

Het bieden van een gepersonaliseerde presentatie-ervaring aan elk publiekslid

Elke presentator weet hoe moeilijk het is om je publiek echt betrokken te houden tijdens een presentatie. De PowerPoint Live-ervaring kan gebruikers helpen om hun presentaties boeiend en exclusief te maken.

Iedereen in het publiek is in staat om verbinding te maken vanaf hun apparaat (laptop, tablet of telefoon) waar ze kunnen volgen samen met de presentatie, en ze kunnen ook terug te bewegen door de dia’s in hun eigen tempo zonder dat de presentator. Het publiek kan de presentator ook direct feedback gevenin de vorm van live reacties, opmerkingen geven en de presentatie aan het einde beoordelen.

Naast al deze mogelijkheden, met de kracht van kunstmatige intelligentie (AI), kan iedereen in het publiek live ondertitels in hun voorkeurstaal op hun eigen apparaat inschakelen. Het zal niet alleen helpen om deelnemers met gehoorproblemen te ondersteunen, maar ook taalbarrières te doorbreken en ervoor te zorgen dat iedereen in het publiek betrokken en betrokken is.

Na de live-sessie kunnen leden van het publiek feedback geven aan de presentator via een optionele enquête die wordt aangedreven door Microsoft Forms, zodat de presentator reacties en aanbevelingen kan ontvangen over het verbeteren van hun presentatievaardigheden.

Nu bent u waarschijnlijk af: Hoe kan ik deze functie vandaag gebruiken tijdens het werken en leren op afstand? Hoewel we weten dat Live zal schitteren in deze persoonlijke instellingen, ook al zijn we niet altijd fysiek in dezelfde kamer, zijn live presentaties in PowerPoint voor het web nog steeds beschikbaar om vandaag te worden gebruikt.

Live presentaties op afstand gebruiken

Als u gebruikmaakt van een hulpmiddel voor videoconferenties zoals Microsoft Teams, maakt u gewoon verbinding met de oproep Teams en deelt u het scherm waar u de presentatie opent in PowerPoint voor het web en klikt u op ‘Live presenteren’. Op dit moment kan iedereen in de teamsoproep de QR-code en de korte URL-link zien die ze kunnen gebruiken om verbinding te maken met de live presentatie. Uw doelgroepleden van over de hele wereld kunnen de QR-code scannen met hun mobiele telefoons als bijbehorende apparaten om verbinding te maken met de live presentatie. Na deelname aan de presentatie kunnen ze ondertitels kiezen in meer dan 60 verschillende talen, die hen helpen om mee te volgen in hun voorkeurstaal.

Als iemand te laat deelneemt aan de presentatie, ziet hij de bijschriften en al vastgelegde transcriptie langs de vorige dia’s. Iedereen die live presentaties gebruikt, kan ook zelf door het deck navigeren, zodat ze meer tijd op een dia kunnen doorbrengen als ze iets gemist hebben. Iedereen in het publiek kan zich gemakkelijk in real-time uitdrukken met Behulp van Live Reacties, wat niet alleen helpt om ervoor te zorgen dat iedereen is opgenomen in de presentatie, maar biedt ook zeer waardevolle informatie aan de presentator over hoe de presentatie wordt ontvangen. Aan het einde van de presentatie wordt elk publiekslid gevraagd de presentatie te beoordelen en anoniem feedback te geven aan de presentator. Daarna ontvangt de presentator een e-mail met geaggregeerde feedback inclusief opmerkingen, die hen kunnen helpen toekomstige presentaties te verbeteren.

Ander recent PowerPoint-nieuws

Afgelopen herfst brachten we onze virtuele Presenter Coach naar PowerPoint voor het web. Presentator Coach op Android is nu algemeen beschikbaar op je Android-apparaat, zowel in de PowerPoint-app als in de nieuwe mobiele Office-app.

Deze functie maakt gebruik van AI om u te helpen uw spreekvaardigheid in het openbaar aan te scherpen door op het scherm begeleiding te bieden bij uw pacing, het gebruik van inclusieve taal of godslastering, en het gebruik van vulwoorden en cultureel ongevoelige zinnen op te wijzen. Aan het einde van elke sessie biedt het ook een gedetailleerd rapport met statistieken voor extra praktijk en reflectie.

Betrek uw publiek met live presentaties in PowerPoint

Betrek uw publiek met live presentaties in PowerPoint

Bron: Microsoft Blog.

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.