Terug naar het overzicht

13 april 2021

Elektronisch ondertekende goedkeuringen vinden binnenkort hun weg naar Microsoft Teams

Samenwerkingssoftware is het afgelopen jaar buitengewoon belangrijk geweest voor bedrijven die zich een weg banen door het pandemie- en thuiswerkbeleid. Om tegemoet te komen aan de toenemende bedrijfsvereisten, heeft Microsoft Teams regelmatig bijgewerkt en nieuwe functies toegevoegd om de productiviteit te verhogen. Nu stroomlijnt het bedrijf workflows door de mogelijkheden voor elektronische handtekeningen rechtstreeks te integreren in de Approvals-app op Teams.

Eind april is Microsoft van plan een nieuwe mogelijkheid uit te rollen in de Approvals-app, waar gebruikers externe providers zoals Adobe Sign en DocuSign kunnen selecteren om elektronische handtekeningen te maken voor goedkeuringsverzoeken als een formeel attest. Zodra een verzoek is ingediend, ontvangen interne fiatteurs een melding en e-mail binnen Teams om het verzoek goed te keuren, terwijl externe fiatteurs een e-mail ontvangen. Audittrails voor al deze activiteiten worden automatisch gegenereerd en opgeslagen in Teams.

Om workflows verder te stroomlijnen, zal Microsoft ook sjablonen vrijgeven voor algemene goedkeuringsdocumenten zoals overuren en onkostendeclaraties. Beheerders en teameigenaren kunnen nieuwe sjablonen maken, aanpassen en implementeren. Deze functie wordt deze maand uitgerold.

Nieuwe functies die nu beschikbaar zijn, zijn onder meer de mogelijkheid om bestandsbijlagen toe te voegen, ondersteuning voor markdown en inline-knoppen om verzoeken vanuit het kanaal of meldingen te accepteren of af te wijzen zonder de details van het verzoek te hoeven bekijken.

Bron: neowin

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.