Terug naar het overzicht

18 oktober 2020

PowerPoint en OneDrive krijgen dit jaar ondersteuning voor Immersive Reader.

De insluitende lezer van Microsoft wordt later dit jaar uitgerold naar meer apps van het bedrijf. In de komende maanden krijgen PowerPoint en OneDrive ondersteuning voor insluitende lezer. Bovendien kunnen studenten insluitende lezer nu inschakelen in OneNote Forms. Microsoft schetst ondersteuning voor insluitende lezers in een nieuw bericht.

Oktober is de Dyslexia Awareness Month en oktober 2020 is ook de 75e verjaardag van de National Disability Employment Awareness Month. Immersive Reader is oorspronkelijk gemaakt om mensen met dyslexie te helpen, hoewel het programma is geëvolueerd om ook op andere gebieden te helpen.

Met insluitende lezer kunt u het uiterlijk van tekst aanpassen. U kunt de tool uitproberen op Microsoft Edge om de opties te zien die deze biedt. Het kan delen van spraak markeren en labelen, de grootte en het thema van tekst wijzigen, zich concentreren op specifieke regels en heeft verschillende andere manieren om het lezen gemakkelijker te maken.

Het toevoegen van Immersive Reader-ondersteuning aan PowerPoint is volgens Microsoft een van de meest gevraagde functies. Wanneer de ondersteuning beschikbaar is, kunt u tekst uit elke PowerPoint-dia selecteren en de tekst openen met insluitende lezer. Het gedeelte met opmerkingen van elke dia ondersteunt ook insluitende lezer.

Voor het einde van dit jaar kunt u OneDrive-documenten ook met insluitende lezer bekijken.

Immersive Reader-ondersteuning voor OneNote Forms is al beschikbaar, zodat u de inhoud in Forms gemakkelijker kunt lezen.

Bron: windowscentral

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.