Terug naar het overzicht

14 mei 2021

Nieuwe PowerPoint presentatie-ervaring op Teams voor macOS en Windows

In juni is Microsoft ook van plan een nieuwe presentatie-ervaring te introduceren waarmee gebruikers snel hun PowerPoint-presentatie kunnen presenteren zonder de PPT-bestanden handmatig te uploaden.

Momenteel moeten gebruikers hun volledige scherm delen met het publiek, inclusief het bureaublad, de taakbalk of het dock. Na de volgende update, die is ingesteld om PowerPoint Live-integratie mogelijk te maken, kunnen gebruikers hun presentaties direct delen zonder dat ze hun scherm met het publiek hoeven te delen.

U kunt PowerPoint Live gebruiken door op de knop “Presenteren in teams” in PowerPoint te klikken, waardoor het bestand naar de actieve vergadering wordt verzonden.

Als alternatief kunnen gebruikers het menu Inhoud delen van Teams openen en beginnen met het delen van de PowerPoint-bestanden die zijn gesynchroniseerd met het Microsoft-account.

Zoals je kunt zien in de bovenstaande schermafbeelding, hebben Teams een speciale PowerPoint Live-sectie.

Bovendien kunnen presentatoren met Microsoft Teams schakelen tussen verschillende weergaven en tegelijkertijd hun dia’s of notities openen. Het chatvenster zou aan de rechterkant van de app zichtbaar zijn om ervoor te zorgen dat presentatoren geen urgente prompts missen.

PowerPoint Live is beschikbaar voor Microsoft Teams-gebruikers met een actief betaald abonnement.

Bron: windowslatest

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.