Terug naar het overzicht

14 mei 2021

Met Microsoft Teams kun je eindelijk de video van alle aanwezigen blokkeren

Microsoft heeft eindelijk geluisterd naar feedback van organisatoren van vergaderingen die een gemakkelijke manier wilden hebben om de video van alle deelnemers aan een vergadering uit te schakelen. In een nieuw forumbericht bevestigde het bedrijf dat organisatoren binnenkort snel kunnen voorkomen dat bezoekers hun camera inschakelen wanneer ze bedoeld zijn om zich op de presentatie te concentreren.

“We zijn verheugd om aan te kondigen dat we binnenkort de mogelijkheid zullen vrijgeven om alle bezoekersvideo’s uit te schakelen, en de mogelijkheid om een enkele deelnemervideo uit te schakelen”, schreef Microsoft Teams-technicus Alex in een forumbericht dat door ons werd opgemerkt.

Voor alle duidelijkheid: er zijn twee nieuwe features. Met de ene kun je de video van één deelnemer in- / uitschakelen en met de andere kun je de video van alle aanwezigen in- / uitschakelen. Deze nieuwe bedieningselementen voor vergaderingen zijn met name handig wanneer deelnemers per ongeluk hun camera inschakelen, wat niet geweldig is, vooral niet wanneer iemands videofeed afleidt.

Volgens de roadmap kunnen gebruikers tegen het einde van deze maand de videofeed van mensen in Teams-vergaderingen uitschakelen.

Microsoft heeft ook bevestigd dat deze functie beschikbaar komt voor Windows, macOS en mobiele platforms (iOS en Android).

Bron: windowslatest

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.