Terug naar het overzicht

14 september 2020

Nieuwe Power Platform-functies komen naar Teams

Microsoft voegt nieuwe Power Platform-functies toe om het voor klanten gemakkelijker te maken om belangrijke zakelijke apps en chatbots rechtstreeks binnen Microsoft Teams te maken, implementeren en beheren.

Wanneer dit zal gebeuren

De uitrol begint half september (voorheen half augustus) en is eind september (voorheen augustus) voltooid.

Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden

Bepaalde Microsoft 365- en Office 365-abonnementen die Power Apps en Power Automate bevatten, worden uitgebreid met de introductie van Microsoft Dataflex – een ingebouwde, flexibele datastore die relationele, afbeeldings- en bestandsgegevens ondersteunt met een ervaring met één klik voor het implementeren van native oplossingen in Teams.

Uw gebruikers hebben vanaf half september toegang tot deze openbare preview-functies in Teams.

• Met Dataflex biedt Power Apps een geïntegreerde app-studio waarmee gebruikers apps op maat kunnen bouwen en implementeren binnen Teams.
• Met de introductie van Power Virtual Agents kunnen uw eindgebruikers ook aangepaste chatbots bouwen en implementeren in Teams.
• We voegen ook Power Automate-mogelijkheden toe, waaronder de mogelijkheid om stromen rechtstreeks vanuit Teams-berichten te activeren.

Deze nieuwe Power Platform-functionaliteit voor Teams is zonder extra kosten inbegrepen bij uw Microsoft 365- en Office 365-licenties. Bestaande Power Platform-functionaliteit die beschikbaar is voor gebruik in Office 365 breder buiten Teams blijft ongewijzigd.

Wat u moet doen om u voor te bereiden

Zodra deze update is voltooid, ziet u nieuwe serviceplannen – Microsoft Dataflex en Power Virtual Agents for Teams – in de lijst met abonnementen die bij uw abonnement zijn inbegrepen. Deze wijzigingen hebben geen invloed op andere functies in uw abonnement, behalve wat hierboven is vermeld. U kunt desgewenst echter overwegen om uw interne documentatie bij te werken om deze aanvullende mogelijkheden weer te geven.

De volgende beheerfuncties zijn beschikbaar in het Teams-beheercentrum om de nieuwe functionaliteit in openbare preview in / uit te schakelen:

• App-machtigingsbeleid: beheerders kunnen de Power Platform maker / builder-ervaring in- of uitschakelen in Teams door Power Apps en / of Power Virtual Agents-applicaties te selecteren die beschikbaar zijn onder ‘Microsoft Apps’. Deze instelling is beschikbaar voor een specifieke set gebruikers of voor alle tenant.
• Opmerking: beheerders kunnen de implementatie met één klik van Power Platform in- of uitschakelen in Teams door Shared Power Apps en / of Shared Power Virtual Agents-applicaties te selecteren die beschikbaar zijn onder ‘Microsoft Apps’. Deze instelling is beschikbaar voor een specifieke set gebruikers of voor alle tenant.
o Meer informatie over app-machtigingsbeleid vindt u hier: Beheer app-machtigingsbeleid in Microsoft Teams

De bestaande Power Platform-functionaliteit binnen Office 365 blijft ongewijzigd.

Teams-Power-Apps

Meer weten?

Neem contact op

Het laatste nieuws over Microsoft 365 en Teams wekelijks in jouw mailbox.