Terug naar het overzicht

09 september 2020

Nieuwe ervaringen in Teams vergaderruimtes voor ondersteunende apparaten.

Veel organisaties zijn de afgelopen maanden in een geheel nieuwe wereld van werk gewandeld. Microsoft heeft enkele van de voordelen van deze nieuwe wereld ontdekt door meer dan 30 onderzoeksprojecten bij Microsoft en door te leren van de klanten en partners. Deze voordelen variëren van een grotere vloeiendheid tussen werk- en privéactiviteiten, waardoor mensen gemakkelijker tussen de twee kunnen schakelen. Microsoft heeft ook de opkomst van nieuwe uitdagingen gezien. Diezelfde mix van werk en privé kan moeilijk in balans zijn, thuiskantoren zonder afleiding zijn zeldzaam, samenwerking op afstand kan moeilijker aanvoelen dan persoonlijk, en toegang tot betrouwbare netwerken en apparatuur is niet voor iedereen beschikbaar. Hoewel gedistribueerd werken op afstand zijn voordelen heeft, zijn er ook bepaalde voordelen aan samenwerking op kantoor. Door deze lessen is het duidelijk geworden: de werkplek van de toekomst zal niet de ene of de andere locatie zijn, maar een vloeiende ervaring over de twee heen.

Om de klanten te helpen bij het navigeren in deze nieuwe, hybride werkomgeving, wilt Microsoft enkele nieuwe en opnieuw ontworpen mogelijkheden delen in vergaderruimten met Teams die contactloze ervaringen bieden, inclusieve samenwerking tussen externe en persoonlijke deelnemers ondersteunen en teams helpen herinneren om sociale afstand te oefenen in vergaderruimten.

Contactloze ervaringen op Microsoft Teams-apparaten voor gedeelde ruimtes

Tegenwoordig kunnen mensen in de vergaderruimte deelnemen aan een Teams-vergadering vanuit hun Microsoft Teams Room en apparaten op de samenwerkingsbalk, inhoud delen en samenwerken via hun persoonlijke pc of mobiel apparaat, allemaal zonder ooit het scherm van het gedeelde apparaat aan te hoeven raken. Later dit jaar zal Microsoft deze mogelijkheden ook op Surface Hub inschakelen. Bovendien kunnen Surface Pro X-gebruikers hun pen op verschillende Surface-apparaten gebruiken, waaronder Surface Hub 2S, waardoor het contact met het gedeelde apparaatscherm in een vergaderruimte verder wordt beperkt. Naarmate de behoefte aan extra contactloze ervaringen toeneemt, zal Microsoft deze functies uitbreide zodat mensen meer aspecten van de vergadering kunnen regelen. In de toekomst zullen mensen kunnen kiezen hoe ze willen communiceren met hun gedeelde ruimte-apparaten, door middel van aanraking, bediening op hun eigen persoonlijke apparaten en via spraakopdrachten.

Binnenkort kunnen deelnemers in de ruimte hun Teams Room- en samenwerkingsbalkapparaten bedienen vanuit de mobiele Teams-app. Met de nieuwe ervaring op afstand van een ruimte kunnen gebruikers de ruimte dempen en dempen opheffen, het audiovolume aanpassen, camera’s in- en uitschakelen en de vergadering verlaten. Microsoft maakt ook draadloos casten mogelijk naar elke teamruimte, samenwerkingsbalk en Surface Hub voor snelle ad-hocverbindingen waarvoor geen externe deelname vereist is. Vanaf later dit jaar wordt spraakondersteuning ingeschakeld voor Microsoft Teams Room-apparaten, waardoor deelnemers in de ruimte Cortana kunnen vragen om deel te nemen aan een vergadering en deze te verlaten en een telefoonnummer of een deelnemer uit het adresboek aan een vergadering toe te voegen. *

Wanneer de vergadering voorbij is, kunnen mensen de ruimte gewoon verlaten, waardoor de teamruimte of samenwerkingsbalk de vergadering automatisch kan verlaten. Met deze functie kunnen ruimtebeheerders een periode van nulactiviteit toewijzen nadat een vergadering is gepland om te eindigen, waarna vergaderapparaten automatisch uit de vergadering worden verwijderd.

Proximity join
Proximity join
Kamer op afstand
Kamer op afstand
Draadloos casten
Draadloos casten
Cortana-spraakassistentie op Microsoft Teams Room
Cortana-spraakassistentie op Microsoft Teams Room

Gecoördineerde vergaderingen met Teams Room en Surface Hub

Teams Room is de belangrijkste oplossing voor het leveren van ervaringen in Teams-vergaderruimten met een focus op high-fidelity audio, HD-video en naadloze mogelijkheden voor het delen van inhoud. Surface Hub levert ongeëvenaarde co-creatie-ervaringen tijdens vergaderingen, met premium pen- en inktmogelijkheden, met toegang tot onmisbare Microsoft-apps en Office 365-bestanden. Binnenkort kunnen gebruikers de kracht van beide apparaten in dezelfde vergadering gebruiken door middel van een gecoördineerde ervaring. Door middel van nabijheid of deelname met één druk op de knop nemen beide apparaten tegelijkertijd deel aan de vergadering terwijl Teams Rooms met audio en video wordt uitgevoerd, terwijl Surface Hub automatisch wordt gedempt om afleidende feedback te voorkomen. Tijdens de vergadering kunnen gebruikers de schermruimte maximaliseren door de voorkant van de ruimte te gebruiken om deelnemers in de vergadergalerij te laten zien, terwijl de Surface Hub wordt gebruikt om inhoud weer te geven of om samen een whiteboardsessie uit te voeren. Met de whiteboard-ervaring op Surface Hub en Microsoft Whiteboard in Teams kunnen mensen samen tekenen en inkten op hetzelfde bewaarbare canvas, ongeacht hun locatie. Met deze nieuwe gecoördineerde apparaatcapaciteit kunnen mensen inclusieve, samenwerkende vergaderervaringen stimuleren tussen externe en persoonlijke deelnemers als nooit tevoren.

Gecoördineerde vergaderingen met Surface Hub en Microsoft Teams Room
Gecoördineerde vergaderingen met Surface Hub en Microsoft Teams Room

Meldingen over capaciteit van vergaderruimten

Terwijl organisaties hun overgang naar het kantoor plannen, zijn velen op zoek naar nieuwe beleidsregels op kantoor om te voldoen aan de lokale veiligheidsrichtlijnen. Sommige van deze aanbevelingen omvatten praktijken op het gebied van sociale afstand in gedeelde ruimtes zoals vergaderruimten. Om de klanten bij deze inspanningen te helpen, zal Microsoft binnenkort een manier mogelijk maken voor ruimtebeheerders om deelnemers aan vergaderingen in de ruimte automatisch op de hoogte te stellen als een ruimte te vol is. Tegenwoordig kunnen beheerders de capaciteit van de vergaderruimte definiëren voor het kameraccount. Binnenkort stelt Microsoft IT in staat om de gegevens van camera’s in vergaderruimten te gebruiken met technologieën voor het tellen van mensen om te bepalen hoeveel mensen er in een ruimte zijn, en om deelnemers aan vergaderingen in de ruimte te waarschuwen als er sprake is van overcapaciteit op basis van de capaciteitsgegevens die zijn gedefinieerd in het kameraccount. De melding wordt weergegeven als een banner die bovenaan het scherm aan de voorkant van de kamer verschijnt. In de toekomst zullen beheerders een melding ontvangen in het Teams Admin Center, zodat ze het kamergebruik kunnen volgen om te helpen bij het nemen van beslissingen over ruimteplanning.

Meldingen over capaciteit van vergaderruimten

Mensen helpen verbinding te maken tussen werkruimten is nog nooit zo belangrijk geweest. Met Teams-vergaderingen en Teams-compatibele apparaten kunnen mensen overal deelnemen aan gezamenlijke en inclusieve vergaderingen.

Bron: Microsoft

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.