Terug naar het overzicht

15 juli 2021

Microsoft’s Teams krijgt een nieuwe muziekmodus op desktops

  • Microsoft is nog steeds niet klaar met het perfectioneren van Teams en de algehele communicatie-ervaring.
  • Na het toevoegen van zoveel nieuwe functies, neemt het technologiebedrijf geen pauze en voegt er nog een toe.
  • Er wordt een nieuwe muziekmodus aan teams toegevoegd. om de kwaliteit van de muziek tijdens gesprekken en vergaderingen te verbeteren.
  • Deze nieuwe muziekfunctie is optioneel en komt naar desktopplatforms, zoals Windows 10, Windows 11 en macOS.

Naast het feit dat ze nu op volle capaciteit werken om het nieuwe besturingssysteem in zijn definitieve vorm te gieten, is Microsoft ook constant bezig met het aanpassen van de Teams-ervaring.

In feite moet Teams een van de handelsmerk-apps van Microsoft zijn die van allemaal de meeste upgrades en nieuwe toevoegingen heeft ontvangen.

Onlangs kreeg het technologiebedrijf van Redmond ook wat terugslag van zijn concurrenten, omdat ze besloten Teams te bundelen met Windows 11.

Nieuwe muziekmodusfunctie voor Teams-desktopgebruikers

Na alle nieuwe features die ze al aan Teams hebben toegevoegd, gaat het techbedrijf binnenkort een muziekmodus voor deze applicatie uitrollen.

Volgens hen moet deze functie de kwaliteit van muziek verbeteren tijdens gesprekken en vergaderingen, tijdens het gebruik van Microsoft Teams.

Om precies te zijn, in de muziekmodus past Teams automatisch de audiobitsnelheid aan.

In de muziekmodus ondersteunen we mono-audio met een bemonsteringsfrequentie tot 32 kHz bij 128 kbps en optimaliseren we onze interne audioverwerkingsinstellingen voor het reproduceren van muziek met hifi. Teams passen de audiobitrate automatisch aan op basis van de beschikbare bandbreedte, tot 48 kbps en leveren nog steeds een goede muziekkwaliteit. We bieden gebruikers ook de mogelijkheid om indien nodig componenten zoals echo-onderdrukking, ruisonderdrukking en versterkingsregeling uit te schakelen. Om van deze verbeterde betrouwbaarheid te profiteren, zijn professionele microfoons en hoofdtelefoons of hoogwaardige externe luidsprekers ideaal (geen Bluetooth-headsets). Ingebouwde microfoons en luidsprekers op laptops zoals de Surface Book zorgen ook voor een goede ervaring.

Onthoud dat de Teams-muziekfunctie optioneel is en naar desktopplatforms komt, zoals Windows 10, Windows 11 en macOS.

Met deze muziekmodus wil de techgigant de audioverwerkingsinstellingen van het systeem optimaliseren om audio met hifi mogelijk te maken, zoals de roadmap-update aangeeft.

Dus als je een snelle internetverbinding hebt, kun je natuurlijk een betere kwaliteit verwachten.

Microsoft verdubbelt en beweert ook dat het de audiokwaliteit automatisch kan aanpassen en ook een goede muziekkwaliteit kan leveren bij 48 kbps.

Houd er ook rekening mee dat de ruisonderdrukkingsfunctie alleen beschikbaar is voor Windows, aangezien de macOS-update is vertraagd en naar verwachting later deze maand zal verschijnen.

Nu je hebt gehoord over deze nieuwe muziekfunctie, hoef je geen fortuin te gaan blazen op sommige high-end luidsprekers. Volgens Microsoft zijn de luidsprekers in apparaten zoals Surface Book voldoende voor de muziekmodus.

Meer en meer om enthousiast over te worden, wanneer u deze Microsoft-communicatie-app gebruikt. En, zoals het bedrijf beloofde, zal Teams de komende maanden nog meer nieuwe functies ontvangen.

Op de juiste manier profiteren van de Teams-app op Windows 11 kan lastig zijn voor nieuwe gebruikers, dus misschien wilt u eerst een eenvoudige handleiding bekijken.

Bron: windowsreport

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.