Terug naar het overzicht

14 juli 2021

Je kunt je telefoon binnenkort gebruiken als Walkie Talkie met Microsoft Teams

Een nieuwe roadmap-update van Microsoft toont ons een Microsoft Teams-functie die je vanaf september kunt gebruiken en dat is: walkie-talkie met je telefoon, via een draadloze of mobiele verbinding. De nieuwe functie maakt het communiceren met uw collega’s sneller.

Microsoft Teams kan je telefoon omtoveren tot een ouderwetse walkietalkie

Figuurlijk gesproken, met de nieuwe functie kan je telefoon of tablet worden gebruikt als walkietalkie (uiteraard via de MS Teams-app). De nieuwe functie zal in september wereldwijd beschikbaar zijn. De walkietalkie-optie lijkt heel handig voor eerstelijnswerkers, en het zal helpen het aantal apparaten dat ze moeten dragen te verminderen en tegelijkertijd de nodige beveiliging te bieden.

Emma Williams, CVP Modern Workplace Verticals bij Microsoft, verklaarde dat de nieuwe native ingebouwde Teams-functionaliteit de IT-kosten van bedrijven en organisaties zal helpen verlagen. Ze voegde er ook aan toe dat de functie beter beveiligd is in vergelijking met analoge apparaten met onbeveiligde netwerken, en dat je je geen zorgen hoeft te maken over afluisteren of overspraak.

De functie werkt via wifi of mobiele data en kan op verschillende geografische locaties worden gebruikt.

Eerder heeft Samsung laten zien hoe je de nieuwe MS Teams-functie kunt gebruiken met de robuuste Galaxy XCover Pro; zonder de telefoon zelfs maar te ontgrendelen, aangezien je er toegang toe hebt via de programmeerbare knop op de telefoon.

Om de walkietalkiefunctie van Team verder uit te breiden, kunt u deze gebruiken met een draadloze headset. Zo zijn de Jabra BlueParrot en Klein Valor Speaker gevalideerd om met de nieuwe functionaliteit te werken.

De functie wordt in september uitgerold en om deze te gebruiken, moet je eerst de app op je smartphone openen en naar het Walkie Talkie-pictogram in de navigatiebalk zoeken. Het zal daar zijn of in de ‘Meer’-opties.

Bron: phonearena

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.