Microsoft Word nu met audio opnemen en uploaden voor transcriptie.

In het kort: ondanks dat het een schat aan tekstverwerkingsfuncties bood, miste Microsoft Word vreemd genoeg een ingebouwde transcriptietool om spraakopnamen snel in tekst om te zetten. De lang gevraagde functie is nu eindelijk gearriveerd, zij het in een beperkte vorm, aangezien deze aanvankelijk slechts één taal ondersteunt en alleen beschikbaar is voor Office 365-gebruikers op internet.

Als uw werk veel werk met documenten vereist of het routinematig organiseren van notulen van vergaderingen, kan transcriberen een hulpmiddel van onschatbare waarde zijn om tijd te besparen of om dat belangrijke detail op te vangen dat per ongeluk de eerste keer over het hoofd werd gezien.

Microsoft heeft nu ondersteuning toegevoegd voor transcriptie in Word voor Office 365-abonnees. De web-app, waar Transcribe aanvankelijk beschikbaar is, gebruikt de Azure Cognitive Services AI van het bedrijf om spraak in realtime op te nemen en om te zetten naar tekst, en werkt ook voor audio- en videobestanden die via uw pc-browser worden geüpload.

Vergeleken met andere transcriptieservices zoals Otter.ai of Google’s Live Caption, is de transcriptie van Microsoft vrij beperkt in termen van functionaliteit en beschikbaarheid, aangezien het voorlopig alleen Engels (EN-US) ondersteunt en Microsoft Edge of Chrome vereist om te werken. Microsoft is van plan deze functie later dit jaar toe te voegen aan mobiele versies van Office, maar heeft niet gespecificeerd wanneer (en of) de service naar zijn desktop-apps zal komen.

Voor gebruikers op internet biedt Microsoft onbeperkt opnemen en transcriberen binnen de Word-app, maar heeft het geüploade opnames beperkt tot vijf uur per maand. Elk bestand mag ook niet groter zijn dan 200 MB en moet de indeling .mp3, .wav, .m4a of .mp4 hebben.

Voorlopig is de functie een leuke freebie voor Office 365-klanten en de opname ervan in de productiviteitssuite van Microsoft zal waarschijnlijk leiden tot een brede acceptatie bij organisaties wereldwijd.

word dictate

De dicteermogelijkheden van Word zijn ook verbeterd, aangezien Microsoft nu ondersteuning heeft toegevoegd voor meer natuurlijke uitdrukkingen zoals “startlijst” en “vetgedrukte laatste zin”. Als je ‘punt punt punt’ zegt, wordt er een weglatingsteken ingevoegd als je het oorspronkelijke woord bent vergeten, terwijl als je ‘smileygezicht’ zegt, de bijbehorende emoji aan je document wordt toegevoegd.

Deze spraakopdrachten als onderdeel van de dicteerfunctie van Word worden nu zowel op internet als mobiel ondersteund voor Office 365-abonnees en zullen naar verwachting tegen het einde van dit jaar op de desktop (Word voor Windows en Mac) verschijnen.

Bron: Techspot

Word Transcript
Geplaatst op
sep 7, 2020
Categorieën