Microsoft werkt Outlook- en OneDrive-apps bij met verschillende iOS 14-functies.

Apple brengt vandaag de iOS 14-update uit voor miljoenen iOS-apparaten. Deze nieuwe iOS 14-update wordt geleverd met verschillende nieuwe functies, zoals de mogelijkheid om de standaardbrowser en e-mailclient te wijzigen, widgets op het startscherm en meer. Microsoft heeft aangekondigd dat Outlook- en OneDrive iOS-apps zullen worden bijgewerkt om optimaal te profiteren van de iOS 14-functies.

Hieronder vindt u de lijst met nieuwe functies.

 • Wanneer u uw iOS-apparaat bijwerkt met het nieuwe Apple-besturingssysteem en de nieuwe versie van Microsoft Outlook en Edge, eenmaal beschikbaar in de Apple appstore, kunt u Outlook en Edge als standaardapps kiezen.
 • Microsoft Outlook en OneDrive geven u de mogelijkheid om widgets toe te voegen aan uw iOS- en iPad-startscherm zodra het nieuwe besturingssysteem en Microsoft-apps beschikbaar zijn en u uw besturingssysteem bijwerkt.
 • Met de flexibiliteit om de grootte en locatie van uw widget te kiezen, kunt u in één oogopslag op de hoogte blijven van wat belangrijk is met een Outlook-agenda-widget om te zien wat de toekomst van uw dag is met uw werk-, school- en persoonlijke account.
 • Wanneer u OneDrive met uw persoonlijke account gebruikt, kunt u uw fotoherinneringen bekijken met de functie Op deze dag, waarbij u foto’s die op deze dag zijn gemaakt in voorgaande jaren markeert. Als u voor vandaag geen On This Day-foto’s heeft, ziet u uw meest recente foto’s die u in de cloud heeft opgeslagen.

WatchOS 7-update

Samen met iOS 14 heeft Apple de watchOS 7-update uit. Daarom introduceert Microsoft Outlook een nieuwe complicatieverbetering voor e-mail en agenda.

 • Op deze manier kunt u niet alleen kiezen uit een van beide of beide e-mail- of agendacomplicaties, maar de agendacomplicatie bevat nu ook een indicatie van uw vrij of bezet-status op basis van de kleur die u hebt gekozen voor uw Outlook-agendakleur en de e-mailcomplicatie geeft aan hoeveel niet-voltooide berichten u in uw Outlook-postvak IN hebt.

iPadOS

Apple brengt ook iPadOS 14 uit. Microsoft werkt de Outlook-app bij om te profiteren van de nieuwe mogelijkheden.

 • Met iPadOS 14, Apple Pencil en Outlook kunnen gebruikers hun e-mails schrijven en wordt hun handgeschreven bericht automatisch geconverteerd naar tekst met Scribble. U kunt handgetekende illustraties of diagrammen aan uw e-mails toevoegen voor extra kleur en context, of u kunt het potlood gebruiken om uw trefwoord Zoeken te schrijven of de tekstvelden invullen om snel een vergadering te plannen.
 • Outlook ondersteunt ook uitgebreide opmaak op iPad, dus zodra uw handschrift naar tekst is geconverteerd, kunt u extra structuur en dimensie aan uw e-mailcommunicatie toevoegen – raak het symbool aan met het potlood boven uw toetsenbord om opmaakopties te bekijken.
 • Met iPadOS kun je de multitasking-functie van Apple gebruiken om twee apps tegelijk te openen. Dit betekent dat u Outlook en Edge kunt openen om tekst en links naar uw e-mail te kopiëren en te slepen, zodat u boeiende en informatieve e-mails kunt maken en verzenden.
 • Microsoft introduceert nu de mogelijkheid om bestanden en foto’s naar Outlook te slepen en neer te zetten. U kunt bijvoorbeeld uw Foto’s-app tegelijk met Outlook voor iOS op iPad openen om een ​​selectie van afbeeldingen als e-mailbijlagen te slepen en neer te zetten, zoals bonnen die naar uw onkostenbeheeroplossing moeten worden gemaild.

Functies die in de toekomst komen:

 • Dit najaar ondersteunt OneDrive offline bewerking van uw Office-bestanden. U kunt uw Word-, Excel- of PowerPoint-bestanden downloaden op uw iPhone of iPad, zodat u ze offline kunt openen en bewerken in Office of de relevante iPad-app.
 • OneDrive, dat in september wordt uitgerold, introduceert de nieuwe Home-ervaring die uw meest recent gebruikte bestanden, gedeelde bibliotheken en offline bestanden samenbrengt, ongeacht of u ze voor het laatst hebt geopend op uw mobiele apparaat, pc of mac.

Bron: mspoweruser