Terug naar het overzicht

08 mei 2023

Microsoft vernieuwt SharePoint en OneDrive met Copilot

Updates voor OneDrive, Microsoft Stream en Microsoft Lists, inclusief de introductie van Copilot in SharePoint.

Microsoft onthult opwindende updates voor SharePoint en OneDrive, waardoor gebruikers kunnen profiteren van verbeterde functionaliteiten en een vernieuwde gebruikerservaring. Een van de hoogtepunten is de vernieuwde OneDrive, die een visuele en functionele upgrade biedt voor een betere bestandsbeheerervaring. Gebruikers kunnen nu eenvoudig bestanden vinden, terwijl de inhoud automatisch georganiseerd blijft op basis van samenwerking en vergaderingen. Bovendien kunnen gebruikers filteren op bestandstype, wat handig is bij het zoeken naar specifieke documenten.

Verbeteringen in Microsoft Lists

De updates omvatten ook verbeteringen in Microsoft Lists, waaronder bijgewerkte formulieren voor het verzamelen van informatie, prestatieverbeteringen en een vernieuwde gebruikerservaring. Met de nieuwe functies zoals filters, itemgroepen en real-time samenwerking kunnen gebruikers efficiënter werken aan hun lijsttaken.

Microsoft Stream heeft ook verbeteringen gekregen

Daarnaast heeft Microsoft Stream ook verbeteringen gekregen, met een webplayer die nu beschikt over functies zoals transcripties, bijschriften, hoofdstukken, delen, achtergrondruisonderdrukking, afspelen met variabele snelheid en analyses. Bovendien ondersteunen nieuwe videogerichte paginasjablonen de publicatie van professionele inhoud van SharePoint en Microsoft Stream.

Integratie van Copilot in SharePoint

Een andere spannende aankondiging is de integratie van Copilot in SharePoint. Met behulp van generatieve AI-technologie stelt Copilot gebruikers in staat om op een eenvoudige en visueel aantrekkelijke manier SharePoint-sites en -pagina’s te maken. Gebruikers kunnen natuurlijke taal en AI gebruiken om inhoud te creëren en in realtime samen te werken. Bovendien kunnen ze de uitstraling van hun sites en pagina’s verbeteren met afbeeldingen, video’s, branding, typografie, lay-outs en animaties.

Microsoft benadrukt dat de toekomst van SharePoint gericht is op het bieden van krachtige, intuïtieve en expressieve ervaringen met de hulp van AI. Hierdoor kunnen site-eigenaren, nieuwsauteurs, paginamakers en portalbeheerders gemakkelijk inhoud schrijven, brandmerken, publiceren en delen.

Ontdek de nieuwste updates en maak gebruik van de verbeterde mogelijkheden van SharePoint en OneDrive. Ervaar een gestroomlijnde bestandsbeheerervaring, verbeterde samenwerking en creatieve vrijheid bij het ontwerpen van SharePoint-inhoud met Copilot. Lees meer over de toekomstige ontwikkelingen van SharePoint en de voordelen die deze updates bieden voor het creëren en delen van inhoud binnen uw organisatie.

Bron: computerworld

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.