Terug naar het overzicht

23 april 2021

Microsoft Teams Vs Zoom voor werkvergaderingen: kwaliteit en verbinding

In een tijd waarin de meeste bedrijven werken vanuit huis, zijn vergaderingen overgebracht naar verschillende virtuele platforms. Microsoft Teams vs Zoom is een populaire vergelijking, en het is er een die de werkefficiëntie aanzienlijk beïnvloedt. Door sociaal afstand nemen is de behoefte aan videoconferenties, online bestuursvergaderingen en webinars enorm toegenomen.

De twee belangrijkste virtuele conferentieplatforms, Microsoft Teams en Zoom, zijn betrouwbare activa op de werkplek geworden omdat ze de nodige persoonlijke interacties bieden met behoud van fysieke afstand.

Dit zijn de kenmerken van beide en waarom u Microsoft Teams boven Zoom zou moeten kiezen:

Zoom

Zoom is een virtueel video- en audioconferentieplatform dat werd opgericht in 2011. Het bevat webinar- en livechatfuncties waarmee maximaal 500 deelnemers op elk moment kunnen deelnemen. De vergaderopstelling omvat een of meer gastheren die de vergaderlink met de leden delen via sms of e-mail.

Zoom heeft een functie voor het delen van schermen waarmee deelnemers bestanden kunnen delen via livechat. Het is compatibel met alle besturingssystemen en deelnemers ontmoeten elkaar via een webbrowser of via de Zoom-app. De deelnemers aan de vergadering mogen zichzelf dempen of dempen opheffen en de gastheer heeft de autonomie om elk lid te dempen of het dempen op te heffen.

Microsoft Teams

Microsoft Teams is een product in Microsoft 365. Dit communicatieplatform biedt opties voor video- en audioconferenties, met een verscheidenheid aan add-ons. Het ondersteunt online chats, bestandsbijlagen en het delen van bestanden.

De videoconferentiefunctie biedt plaats aan maximaal 250 deelnemers, terwijl de livestreamoptie maximaal 10.000 kijkers kan bieden. Microsoft Teams ondersteunt het delen van schermen en stelt u in staat uw vergaderingen op te nemen en op te slaan in DropBox, OneDrive en andere digitale opslagtoepassingen. Het staat ook meerdere gastheren van een vergadering toe die al dan niet beheerderstoegang hebben. Degenen met beheerdersrechten kunnen deelnemers naar believen dempen of dempen opheffen.

Hier is hoe Microsoft Teams vs Zoom het tegen elkaar opnemen:

1. Gebruikersinterface en gebruiksgemak

Met beide platforms kunt u video-oproepen, spraakoproepen, schermen en bestanden delen. Ze hebben ook een functie voor “virtuele kamers” waarmee u meerdere vergaderingen binnen één conferentie kunt houden. Met Microsoft Teams heb je alle features van Microsoft 365 tot je beschikking. Dit geeft Teams een voorsprong op Zoom als het gaat om functionaliteit.

Maar de extra functies kunnen het platform ingewikkeld maken om te gebruiken. U moet alle componenten van Microsoft 365 leren gebruiken. Dit vereist ook dat alle leden van uw werkvergadering ook leren. Dat kan even duren. De gebruikersinterface van Zoom is eenvoudig voor nieuwe gebruikers. Velen leren het binnen korte tijd.

2. Kenmerken

Deze twee platforms hebben een opvallende overlap in functies. Ze bieden allebei videoconferenties en inbelfuncties, het delen van bestanden en schermen en live chatfuncties. Beide bieden ook virtuele kamers, dit zijn extra kleine vergaderruimten binnen een grote conferentie. Virtuele kamers zijn geweldig voor teambuildingoefeningen. Maar Microsoft Teams zegeviert over Zoom vanwege de opname van alle extra functies van Microsoft 365. Neem al uw vergaderingen op, sla ze op en maak er een back-up van met Microsoft 365.

3. Beveiliging

Wanneer we Microsoft Teams versus Zoom voor bedrijven vergelijken, is beveiliging een topprioriteit. Hoewel beide beweren beveiliging serieus te nemen, gebruikt Microsoft Teams end-to-end-encryptie, multi-factor authenticatie, Rights Management Services-ondersteuning, in-transit encryptie en Secure Real-time Transport Protocol-technologie voor audio- en videogegevens.

Microsoft geeft gedetailleerde informatie over de gebruikersgegevens die het verzamelt en hoe deze worden gebruikt. Zoom daarentegen gebruikt AES-256-codering en 256-bits TLS-codering. End-to-end-codering is optioneel op Zoom. Het maakt gebruik van een verscheidenheid aan andere beveiligingsprotocollen, zoals wachtkamers en met een wachtwoord beveiligde vergaderingen.

Zoom heeft te maken gehad met aanzienlijke terugslag vanwege misleidende en onduidelijke codering en privacybeleid. Recente gevallen van beveiligingsinbreuken hebben ervoor gezorgd dat het door verschillende bedrijven en bedrijven is verboden. Als u gevoelige informatie bespreekt, staat Microsoft Teams zeker op zijn plaats als het gaat om beveiliging.

Employee-headset-call-center-1

4. Technische ondersteuning

Zoom biedt 24/7 online ondersteuning voor al zijn pakketten, inclusief de gratis versie. Alle betaalde pakketten bieden telefonische ondersteuning, terwijl het Enterprise-plan een toegewijde klantensuccesmanager biedt. Microsoft Teams heeft geen technische ondersteuning in het gratis pakket. Het biedt echter 24/7 telefonische en online ondersteuning voor zijn betaalde pakketten.

5. Videokwaliteit

Zowel Zoom als Microsoft Teams bieden HD-videoresoluties van 1080p bij 30 fps. Zoom raadt een minimale verbindingssnelheid van 3 mbps aan, terwijl Microsoft Teams minimaal 2 mbps gebruikt. De videokwaliteit van Zoom is standaard ingesteld op 780p, terwijl Microsoft Teams 1080p biedt.

6. Prijsstelling

Microsoft Teams biedt vier pakketten. Een daarvan is gratis en biedt plaats aan maximaal 300 leden en een vergaderduur van 60 minuten. De andere pakketten zijn als volgt:

  • Microsoft 365 Business Basic – biedt alle functies van het gratis pakket plus 1 TB cloudopslag en een maximale vergadertijd van 24 uur. Het kost € 4,20 per maand per gebruiker.
  • Microsoft 365 Business Standard – biedt alle basis- en gratis functies plus Microsoft 365-pak. Het kost € 10,50 per maand per gebruiker.
  • Office 365 E3 – biedt alle bovenstaande functies plus onbeperkte cloudopslag, geavanceerde beveiliging en ondersteuning. Het kost € 19,70 per gebruiker per maand.

Ter vergelijking: Zoom heeft een gratis pakket met een limiet van 100 personen voor vergaderingen en 40 minuten per vergadering. Een-op-een-vergaderingen hebben onbeperkte toegang. Dit zijn de prijzen voor Zoom:

Pro – staat maximaal 100 deelnemers toe met een maximale cloudopslag van 1 GB. De vergadertijd is maximaal 30 uur en kost € 13,99 per maand per gebruiker.

Business – biedt plaats aan maximaal 300 deelnemers, samen met alle functies die worden aangeboden in het pro-pakket. Extra functies zijn onder meer bedrijfsbranding, transcripties van cloudopnamen en beheerde domeinen. De kosten hiervan bedragen € 18,99 per maand per gebruiker.

Enterpise – dit heeft alle bovenstaande functies en biedt plaats aan 1000 deelnemers met de Enterprise +. Het heeft ook een toegewijde klantensuccesmanager en kost € 18,99 per maand per gebruiker.

Zowel Microsoft Teams als Zoom zijn uitstekende vergaderplatforms. Als het echter om functionaliteit, beveiliging en videokwaliteit gaat, komt Microsoft Teams naar voren als het betere platform. Wij van Steadfast Solutions kunnen u helpen bij het opzetten van en aan de slag gaan met Microsoft Teams. Verbeter de samenwerking en teambuilding in uw bedrijf. Neem vandaag nog contact met ons op voor informatie over hoe u aan de slag kunt met Microsoft Teams.

Bron: steadfastsolutions

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.