Terug naar het overzicht

19 mei 2021

Microsoft Teams voegt ondersteuning toe voor apps in externe vergaderingen en chats

Microsoft werkt aan een nieuwe functie voor zijn Teams-samenwerkingsplatform waarmee gebruikers apps kunnen toevoegen aan externe vergaderingen en chats. Op de Microsoft 365 Roadmap wordt vermeld dat deze functie in mei beschikbaar zal zijn voor Microsoft Teams-gebruikers.

Voor degenen die niet vertrouwd zijn, stelt de functie voor externe toegang Teams-gebruikers in staat om samen te werken met mensen van een andere organisatie. Het stelt hen in staat om met iedereen buiten de organisatie te zoeken, te chatten, te bellen en vergaderingen te organiseren. Eerder waren app-integraties beperkt tot interne vergaderingen en chats, maar het bedrijf voegt nu ondersteuning voor apps toe aan externe scenario’s.

Eenmaal uitgerold, krijgen gebruikers van de hostorganisatie de mogelijkheid om apps te installeren, bij te werken en te verwijderen terwijl ze communiceren met externe partners via vergaderingen of chats in Teams. Dit betekent dat externe gebruikers kunnen communiceren met alle apps die door hostgebruikers zijn geïnstalleerd. De mogelijkheid om apps te gebruiken in externe vergaderingen en chats, zou externe werknemers moeten helpen de productiviteit en communicatie te verbeteren door de noodzaak om heen en weer te schakelen tussen vensters tijdens virtuele vergaderingen te elimineren.

Bron: onmsft

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.