Terug naar het overzicht

12 maart 2021

Microsoft Teams-update om de Together-modus te verbeteren en het bandbreedtegebruik te verminderen

Microsoft Teams krijgt nieuwe functies en verbeteringen op desktop en mobiel. Voor desktopgebruikers introduceert Microsoft een nieuwe functie die de bestaande “Together Mode” zal verbeteren. Aan de andere kant krijgen mobiele gebruikers een nieuwe modus voor laag gegevensgebruik die de overdracht van netwerkgegevens in videogesprekken zal optimaliseren.

In een update van de roadmap heeft Microsoft onlangs bevestigd dat het werkt aan een nieuwe ‘View Switcher’ voor de bovenste balk van Teams. Hierdoor kunnen gebruikers de manier wijzigen waarop inhoud op het scherm wordt weergegeven wanneer ze schakelen tussen de modi Samen, Focus, Galerij bovenaan en Volledig scherm.

Met de Samen-modus kun je deelnemers bovenop een gedeelde achtergrond plaatsen en het is goed voor een brainstorm of rondetafelgesprek, maar er is een addertje onder het gras: gebruikers kunnen de inhoud niet gemakkelijk presenteren.

Microsoft Teams Together-modus

Zoals te zien is in de bovenstaande schermafbeelding, test Microsoft een gesplitste lay-out waarbij de presentatie aan de linkerkant van de app verschijnt en de deelnemers aan de rechterkant.

Microsoft Teams-update vermindert het bandbreedtegebruik

Op Android en iOS komt er een nieuwe update die uw netwerkgebruik optimaliseert wanneer u videogesprekken voert. Volgens de Admin Center-portal zou de nieuwe bandbreedtebesparingsmodus medio maart algemeen beschikbaar moeten zijn in de Microsoft Teams-app voor Android en iOS.

De nieuwe lage gegevensmodus zou optioneel zijn en gebruikers zouden deze in de Instellingen moeten kunnen inschakelen. Als de functie is ingeschakeld, probeert Microsoft het gebruik van internetgegevens te verminderen en toch de “beste kwaliteitservaring” te bieden.

De impact van de modus voor laag gegevensgebruik is afhankelijk van het aantal deelnemers aan een videovergadering, de prestaties van uw internetverbinding en wanneer uw gegevensverbinding gemiddeld beperkt is tot 500 kbps.

Bron: techbout

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.