Terug naar het overzicht

28 november 2020

Microsoft Teams Breakout Rooms krijgt weer een geweldige functie.

In een tijd waarin de hele wereld werkt of leert vanuit huis, heeft Microsoft aangekondigd dat het verschillende nieuwe functies aan Microsoft Teams heeft toegevoegd. Als onderdeel van de update van oktober 2020 zegt Microsoft dat het de Spotlight-functie heeft uitgebreid naar meer gebruikers, ondersteuning heeft ingeschakeld voor live transcriptiemogelijkheden met sprekerattributie, en meer.

In de afgelopen maanden is Microsoft Teams een onmisbaar onderdeel geworden van onze reguliere workflows en Microsoft heeft onlangs bevestigd dat het werkt aan een functie genaamd ‘Breakout Rooms’.

Teams-Breakout-functie

Hierdoor kunnen deelnemers hun privégesprek voeren in hun afzonderlijke groepen en later terugkomen naar de grotere of hoofdvergadering. Microsoft hoopt dat deze gedetailleerde besturingselementen voor docenten of organisatoren hen zullen helpen om online lessen of vergaderingen nauwkeurig te beheren.

Teams-Breakout-rooms

Vorige maand zei Microsoft dat het van plan is om in november virtuele brainstormruimten in Microsoft Teams mogelijk te maken. Volgens de routekaart staat de functie nog steeds gepland voor later deze maand, maar het lijkt erop dat deze wordt gebundeld met een andere uitstekende toevoeging.

Teams-group-discussion

Microsoft heeft bevestigd dat het ondersteuning voor ‘Whiteboard’ in de virtuele brainstormruimten mogelijk maakt. Whiteboard is een functie waarmee gebruikers kunnen tekenen, notities kunnen maken en samen ideeën kunnen delen op een digitaal canvas.

Dezelfde whiteboard-ervaring wordt aangeboden in alle virtuele brainstormruimten op Windows 10 en de webapp.

Deelnemers kunnen tekenen, notities maken en hun ideeën markeren op een whiteboard en deze delen met anderen of de organisator / docent in de hoofdvergadering.

Op dit moment is het onduidelijk wanneer de techgigant van plan is om whiteboardruimten te ondersteunen voor mobiele gebruikers.

Volgens een andere roadmapupdate is er een aparte update voor december gepland waarmee je 3 × 3 galerijweergave kunt inschakelen voor kamers op Android-telefoons, zodat je tijdens een vergadering maximaal 9 deelnemers aan de vergadering kunt bekijken.

Bron: windowslatest

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.