Terug naar het overzicht

13 maart 2021

Microsoft Teams staat de organisatoren van vergaderingen toe om video-opnamen later dit jaar te pauzeren.

Microsoft is van plan een nieuwe optie toe te voegen waarmee organisatoren video-opnamen kunnen pauzeren tijdens Teams-vergaderingen. Volgens een UserVoice-forumbericht werkt het bedrijf momenteel aan de implementatie van deze functie en komt deze later dit jaar naar de app.

Momenteel kunnen organisatoren met Zoom de opname eenvoudig pauzeren door op de knop Pauzeren te klikken of de snelkoppeling (Alt + P) in de app te gebruiken. Dit is iets dat helemaal niet mogelijk is in Microsoft Teams. In feite is het sinds 2018 door veel gebruikers aangevraagd en software gaint moet het nog uitvoeren.

Zodra de update is uitgerold, kunnen de organisatoren van de vergadering de vergadering pauzeren en vervolgens hervatten zonder meerdere opnamen te maken, hoewel er nog geen verwachte aankomsttijd is voor deze functie. “Bedankt voor je feedback. Het team heeft deze functie gepland voor later dit jaar. We zullen een update delen zodra er een beschikbaar is ”, schreef een Microsoft Teams-engineer gisteren.

Deze mogelijkheid zal zeker nuttig zijn voor duizenden bedrijven en scholen die Teams gebruiken om belangrijke vergaderingen, webinars, lessen en groepsdiscussies te houden. Deze wijziging zou het gemakkelijker moeten maken om korte pauzes te nemen tijdens vergaderingen die de hele dag duren. Het kan hen ook helpen om te voorkomen dat er ongelukkige gebeurtenissen worden geregistreerd die om verschillende redenen plaatsvinden.

Bron: onmsft

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.