Terug naar het overzicht

17 mei 2021

Microsoft Teams Personal voor thuisgebruikers is nu beschikbaar

Microsoft pusht zijn Teams-platform voor persoonlijk gebruik om te communiceren en samen te werken met familie en vrienden.

Wat moet je weten?

  • Persoonlijke lanceringen van Microsoft Teams met functies die zijn afgestemd op vrienden en familie.
  • De service is beschikbaar op iOS, Android, internet en desktop.
  • De Teams-app bevat vrijwel dezelfde functies als de zakelijke versie, inclusief de modus Together en groepschats via sms.

Microsoft lanceert eindelijk de consumentenversie van Microsoft Teams voor familie en vrienden. De nieuwe gratis versie van de communicatieoplossing is vrijwel hetzelfde als de zakelijke versie van Microsoft Teams, en het stelt thuisgebruikers in staat om te sms’en, videogesprekken te voeren, bestanden, agenda’s, taken en locaties te delen vanuit één gebruiksvriendelijke interface.

De service is beschikbaar op internet, mobiel (Android en iOS) en op computers met de desktop-app.

Met behulp van de service kunt u videogesprekken voeren met maximaal 300 personen die tot 24 uur kunnen duren, maar na de pandemie zijn de oproepen beperkt tot 60 minuten voor groepsgesprekken tot 100 personen. Het bedrijf zal echter tot 24 uur blijven bieden voor videogesprekken voor twee personen.

Daarnaast stelt Microsoft functies zoals de Together-modus beschikbaar voor de persoonlijke versie van Teams. Deze functie maakt gebruik van AI om mensen in een virtuele scène te plaatsen, zoals een coffeeshop, gezinslounge of zomerresort, om het gesprek boeiender en leuker te maken.

Een andere opwindende functie is het gebruik van sms in groepschats voor degenen die nog geen Microsoft Teams gebruiken. Deze functie is momenteel echter beperkt tot de VS en Canada. Microsoft is van plan om meer functies aan deze versie toe te voegen, waaronder een polling-functie die naar verwachting in de komende weken zal verschijnen.

Als u al Microsoft Teams op het werk gebruikt, kunt u de persoonlijke versie van de service gaan gebruiken door uw persoonlijke account rechtstreeks aan de app toe te voegen.

Hoewel Microsoft Teams heeft bewezen een essentiële communicatie- en samenwerkingstool voor de werkplek te zijn, hoopt de softwaregigant dat consumenten de service ook nuttig zullen vinden om te communiceren en samen te werken met familie en vrienden. Het bedrijf geeft echter geen commentaar op de vraag of deze nieuwe dienst op termijn Skype zal vervangen.

Bron: pureinfotech

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.