Terug naar het overzicht

17 juni 2021

Microsoft Teams moet de nieuwe optie van Slack voor het plannen van berichten kopiëren

Slack’s nieuwe optie om berichten te plannen is het navolgen waard, en Microsoft zou er nota van moeten nemen.

Wat je moet weten

  • Slack heeft vandaag een nieuwe optie aangekondigd waarmee je berichten in de app kunt plannen.
  • Microsoft Teams mist native functionaliteit om berichten in te plannen.
  • Het imiteren van de nieuwe functie van Slack zou Microsoft Teams helpen gelijke tred te houden met zijn concurrent.

Gisteren kondigde Slack een nieuwe optie aan waarmee je berichten kunt inplannen (via The Verge). Met deze functie kunnen mensen berichten plannen in chatruimten, als directe berichten of in groepsdiscussies. Mensen kunnen berichten plannen op de iOS-, Android- en desktopversies van Slack.

Omdat veel mensen op afstand werken, komen de planningen niet altijd overeen. Stel voor je werk met jou collega in verschillende tijdzones. Je meld me meestal af rond 19.00 uur in Engeland, en je collega blijft enkele uren aan omdat hij in de Verenigde Staten is gevestigd. Je collega laat vaak berichten achter voor “toekomstige Sean” met de bedoeling dat jij ze zie als je ’s ochtends aanmeld. Dit werkt in sommige gevallen prima, maar is een lastige oplossing.

Het kunnen plannen van berichten voor elk moment in de toekomst opent nieuwe mogelijkheden. Een persoon kan een herinnering plannen die wordt verzonden terwijl ze op vakantie zijn, of een baas kan een felicitatiebericht plannen voor wanneer een belangrijk evenement wordt afgesloten.

Op dit moment biedt Microsoft Teams geen native manier om berichten in te plannen. Bijna 2.000 mensen hebben de functionaliteit aangevraagd via UserVoice.

Er is een app beschikbaar voor Microsoft Teams genaamd “Send Later” waarmee je berichten kunt plannen, maar je zult waarschijnlijk moeten betalen voor een abonnement om het nuttig te maken. De gratis versie staat slechts 10 berichten per maand toe van twee gebruikers.

Bron: windowscentral

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.