Microsoft Teams krijgt nieuwe bedieningselementen voor dempen, belervaring

Microsoft Teams krijgt nieuwe functies in de nieuwste update. De eerste nieuwe toevoeging zijn verbeterde dempingsknoppen waarmee presentatoren / organisatoren meer controle krijgen over wie er tijdens een vergadering kan spreken. Microsoft is van mening dat nieuwe audiobesturingen meer flexibiliteit en granulariteit bieden bij het beheren van de vergadering.

Na de update kunt u de naam van de persoon selecteren en op de optie “…” tikken om het actiemenu te openen. In het menu moet je de optie ‘Niet toestaan om het dempen op te heffen’ kiezen om de gebruiker permanent te dempen. Momenteel moeten hosts alle deelnemers dempen als ze willen voorkomen dat één gebruiker het dempen opheft.

De nieuwe functie voor audiobeheer is met name handig voor docenten, omdat de gastheren hierdoor de specifieke gebruikers kunnen dempen totdat de vergadering voorbij is. Dit zorgt er ook voor dat presentatoren niet worden gestoord door audio-interferentie van aanwezigen.

In onze tests hebben we vastgesteld dat de functie al live is in het productiekanaal van Microsoft Teams. Voor de meeste gebruikers lijkt het nog steeds geleidelijk te worden uitgerold en zal het worden ingeschakeld op de desktop- en mobiele versie van Teams.

Nieuwe belervaring komt naar Microsoft Teams

In december kondigde Microsoft nieuwe belmogelijkheden voor Microsoft Teams aan. Dit omvat nieuwe spamdetectie, oproepoverdracht, gestroomlijnde gebruikersinterface voor bellen en meer.

Voor zowel Windows als macOS verplaatst Microsoft de hele belervaring (functies) naar één locatie. Na de volgende update vindt u de contactenpagina, oproepgeschiedenis, instellingen en kiestoetsen op één enkele locatie. De functie komt ten goede aan gebruikers die vaak de belmogelijkheden van Teams gebruiken, maar de geavanceerde functies niet kunnen vinden.

Over het algemeen zullen deze wijzigingen de belervaring op Teams stroomlijnen.

De nieuwe belervaring van Microsoft Teams wordt in mei voor gebruikers uitgerold, maar u kunt vandaag nog deelnemen aan de voorbeeldkanalen om de functie te testen.

In mei wordt ook verwacht dat Microsoft Teams native ondersteuning voor meldingen ontvangt op macOS, een nieuwe ervaring voor delen, Dynamic View, ondersteuning voor grote vergaderingen, HDMI Wired Ingest op Teams Android en meer.

Voor Chrome- en Edge-gebruikers zou Microsoft werken aan een nieuwe grote galerij en samenmodus om de webvergaderingen te verbeteren.

Het is belangrijk op te merken dat de meeste van deze functies gepland waren voor de uitrol in april en dat ze om onbekende redenen zijn uitgesteld.

Bron: windowslatest

Micrsoft Teams New UI
Geplaatst op
mei 2, 2021
Categorieën