Betreed een nieuw tijdperk van integratie met Microsoft Teams en SharePoint.

2020 was voor de meeste bedrijven meer dan een uitdaging, en nu er een tweede nationale lockdown van start gaat, moeten we zeker meer obstakels overwinnen. Volgens Finder.com werkt 60% van de Britse werknemers nu vanuit huis, wat betekent dat bedrijven hun systemen en processen snel moesten aanpassen om aan deze nieuwe norm te voldoen.

Een veelvoorkomend thema dat is gerezen, is de behoefte aan vloeiende integratie. Bedrijven neigen naar intuïtieve oplossingen die kunnen omgaan met flexibiliteit en naadloos samenwerken met bestaande oplossingen. Om deze reden hebben SharePoint en Teams (die samen werken) bedrijven een betaalbare, krachtige intranetvervanger geboden.

Maar kan het paar echt uw historische intranet vervangen?

MOET IK MICROSOFT-TEAMS OF SHAREPOINT GEBRUIKEN?

Het antwoord is hier simpel: als u Teams gebruikt en u al SharePoint gebruikt, realiseert u zich het misschien niet. Microsoft Teams is ingebouwd in Office 365. Elk team dat u maakt, wordt geclassificeerd als een ‘Groep’. Groepen kunnen samenwerkingshulpmiddelen hebben, waaronder gedeelde agenda’s, documenten en mailboxen. Wanneer een groep wordt gemaakt, wordt automatisch een SharePoint-teamsite gemaakt. Dit gebruik van SharePoint is beperkend, SharePoint is een ongelooflijk krachtige tool die tot veel meer kan worden ontwikkeld.

Een goede manier om de scheiding tussen Teams en SharePoint te begrijpen, is dat Teams samenwerking op persoonlijk niveau faciliteert en SharePoint samenwerking op organisatieniveau.

KAN SHAREPOINT OVEREENKOMEN MET DE FUNCTIONALITEIT VAN MIJN HUIDIGE INTRANET?

Met meer dan 100 miljoen gebruikers wereldwijd is SharePoint zeker een van de meest populaire intranetten en hoewel populariteit zich niet altijd vertaalt naar de juiste optie voor uw organisatie, laat het zien hoe alom geliefd de oplossing is. Een van de voordelen van SharePoint is dat het uw bedrijf een enorme variëteit aan opties biedt. Ja, u kunt SharePoint direct gebruiken, maar het kan worden ontwikkeld en met Microsoft Power Automate (formeel Microsoft Flow) kunnen geautomatiseerde workflows de productiviteit binnen uw organisatie moeiteloos verhogen.

Bovendien kunt u er door de groei van de acceptatie van SharePoint in de afgelopen 12 maanden van op aan dat er doorlopend werk wordt verricht door zowel Microsoft als derden om de applicatie te ontwikkelen en te ondersteunen.

KUNNEN SHAREPOINT EN TEAMS HELPEN DE COMMUNICATIE TE VERBETEREN?

De communicatie verloopt zeker soepeler met SharePoint en Teams. De samenwerkende applicaties kunnen gebruikers in de hele organisatie betrekken, het gemakkelijker maken om samen aan projecten en documenten te werken, informatie op te slaan en vergaderingen te houden.

SharePoint bevat een bedrijfsbrede kalender om evenementen, belangrijke datums en vakanties te helpen organiseren, evenals nieuwszenders voor teams die uw werknemers kunnen volgen. Deze paar dingen zijn slechts het topje van de ijsberg in relatie tot functionaliteit. Geen enkele oplossing kan betere communicatie beloven, maar het is duidelijk dat SharePoint en Teams het proces gemakkelijker maken dan voorheen.

Bron: monpellier