Terug naar het overzicht

25 mei 2023

Microsoft Onthult AI-Gevoede Windows Copilot en Dev Home

In een poging om de AI-gestuurde functionaliteit van Windows 11 te verbeteren, heeft Microsoft Windows Copilot en Dev Home geïntroduceerd. Deze innovaties werden onthuld tijdens Microsoft’s Build 2023 conferentie, met als doel de AI-tools toegankelijker te maken voor de gemeenschap, aldus Panos Panay, Chief Product Officer van Microsoft.

Windows Copilot

Windows Copilot is een prominente AI-vernieuwing die gebruikers een centrale AI-assistentie biedt via een knop op de taakbalk. Volgens Microsoft zal Windows Copilot consistent functioneren over apps, programma’s en vensters heen, waardoor gebruikers een persoonlijke assistent-achtige ervaring krijgen. Windows Copilot voor Windows 11 maakt het voor gebruikers mogelijk om vragen te stellen, informatie te zoeken, en complexe acties uit te voeren, zoals het samenvatten van inhoud of het herschrijven van e-mails. Bovendien zal de integratie van Bing Chat plugins de betrokkenheid en klantenservice vergroten.

Dev Home

Een andere belangrijke aankondiging van Microsoft tijdens de ontwikkelingsgerichte conferentie was de introductie van Dev Home, een op productiviteit gerichte hub ontworpen om ontwikkelaars te assisteren bij elke fase van hun workflow. Met de WinGet-configuratie kunnen ontwikkelaars hun ontwikkelmachines snel instellen met slechts één commando.

Daarnaast omvat Dev Home Dev Drive, een speciaal voor ontwikkelaars geoptimaliseerd opslagvolume dat belooft om de prestaties van het bestandssysteem te verbeteren en de beveiliging te verhogen. Het is gebouwd op het Resilient File System, dat volgens Microsoft tot 30 procent verbetering in bouwtijden biedt voor bestand-I/O-scenario’s. Maak nu een Dev Drive.

 Download vandaag nog de preview van de Dev Home in de Microsoft Store. Meer informatie over Dev Home

Dev-Home-Dashboard

Bron: Microsoft

Hybrid AI Loop

Verder had Microsoft nog meer nieuws voor ontwikkelaars tijdens de Build conferentie. Microsoft’s Hybrid AI Loop, die voor het eerst werd aangekondigd op Build 2022, is nu beschikbaar. Hybrid AI Loop ondersteunt AI-ontwikkeling op diverse platforms en benut de kracht van Azure.

Hybrid AI Loop

Bron: Microsoft

Microsoft Store Ads

Ten slotte breidt Microsoft zijn AI-functionaliteit uit naar de Microsoft Store Ads, met als doel het bereik van klanten en de ontdekking van apps te verbeteren. Een van de nieuwe functies is de Microsoft Store AI Hub, een speciale sectie in de Windows Microsoft Store die AI-ervaringen zal tonen die door Microsoft en de gemeenschap zijn ontwikkeld.

Microsoft Store op Windows

Bron: Microsoft

Deze nieuwe functies onderstrepen Microsoft’s toewijding aan het bevorderen van AI-integratie in zijn producten en diensten, met het oog op het verbeteren van de gebruikerservaring en het stimuleren van ontwikkelingsmogelijkheden.

Bron: redmondmag

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.