Terug naar het overzicht

15 juli 2021

Microsoft kondigt Windows 365 Cloud PC aan, het nieuwe gevirtualiseerde cloud OS-aanbod

Na bijna een jaar van geruchten, heeft Microsoft gisteren officieel aangekondigd Cloud PC, dat deel uitmaakt van een nieuw Windows 365-cloudaanbod van de firma Redmond, op zijn Inspire-conferentie. Het bedrijf zegt dat Cloud PC een “hybride persoonlijke computercategorie” is die “zowel de kracht van de cloud als de mogelijkheden van het apparaat gebruikt om een ​​volledige, gepersonaliseerde Windows-ervaring te bieden”, waarbij Windows 10 en – uiteindelijk – Windows 11 op afstand worden geleverd aan gebruikers op verschillende platforms vanuit de cloud.

Microsoft zegt dat Windows 365 Cloud PC een “instant-on opstartervaring” biedt die dankzij de cloud de gewenste apps, instellingen, tools en gegevens vanaf elk apparaat levert. Dit betekent dat gebruikers vanaf externe locaties toegang hebben tot hun desktops zonder fysieke hardware te hoeven dragen, wat de “hybride” vorm van werk waarvan het bedrijf zegt dat het alomtegenwoordig wordt, verder helpt. Andere voordelen die het bedrijf aanhaalt, zijn onder meer de mogelijkheid voor bedrijven om gemakkelijk op te schalen op basis van seizoensgebondenheid of “drukke perioden” zonder fysieke hardware aan te schaffen, beveiligingsvoordelen van virtuele implementatie en meer.

powerbi_image

De service is gebouwd op Azure Virtual Desktop (AVD), maar biedt prijzen per gebruiker en per maand en “vereenvoudigt de virtualisatie-ervaring”, zegt het bedrijf. Het biedt bedrijven flexibiliteit om ook te schalen, afhankelijk van hun behoeften, en gebruik te maken van andere Microsoft-aanbiedingen, zoals de Microsoft 365-suite met apps, Dynamics 365, Power Platform en meer uit de cloud. Organisaties hebben de mogelijkheid om te kiezen tussen twee edities – Windows 365 Business of Windows 365 Enterprise, op basis van de configuratievereiste. Met de service kunnen bedrijven de prestaties snel aanpassen aan de behoeften van gebruikers.

Bron: neowin

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.