Terug naar het overzicht

03 april 2021

Microsoft heeft een contract van $ 21,9 miljard gewonnen om AR-headsets van het Amerikaanse leger te maken

Tailor Insight, de fintech-marktonderzoeksorganisatie, heeft onlangs een onderzoeksrapport uitgebracht “Microsoft heeft een contract van $ 21,9 miljard gewonnen om AR-headsets van het Amerikaanse leger te maken, positief voor gerelateerde aandelen zoals WIMI”. Onlangs heeft Microsoft een contract binnengehaald voor meer dan 120.000 aangepaste HoloLens AR-helmen voor het Amerikaanse leger. Een woordvoerder van Microsoft zei dat het contract over een periode van tien jaar maar liefst $ 21,9 miljard waard zou kunnen zijn.

De aandelen van Microsoft stegen snel nadat het nieuws was aangekondigd. Intevac, een leverancier van Microsoft, trok fors hoger en raakte even een stroomonderbreker. Microsoft sloot 1,69 procent hoger op $ 235,77. Intevac steeg met 31,68 procent tot $ 7,15.

Met de standaardversie van HoloLens, die $ 3.500 kost, kunnen mensen een hologram over de werkelijke omgeving heen zien en ermee communiceren met hand- en stemgebaren. “De op HoloLens gebaseerde IVAS-headset, verbeterd door Microsoft Azure Cloud Services, biedt een platform om soldaten veiliger te maken, een verbeterd situationeel bewustzijn te bieden en het delen van informatie en besluitvorming in verschillende scenario’s mogelijk te maken”, schreef Microsoft-technologieonderzoeker Alex Kipman in een eerdere blogpost.

De helm stelt soldaten in staat om gevechten, oefeningen en training in één systeem uit te voeren, aldus het leger in een verklaring. Het leger en het Pentagon reageerden niet onmiddellijk op verzoeken om commentaar.

Met name de Chinese aandelen WIMI en MVIS, die zich richten op holografische cloudservices voor computervisie, stegen beide hoger dan de aankondiging van Microsoft, waarbij handelaren hun bewegingen aan het nieuws toeschreven. Vorig jaar schrok Microsoft de geruchten weg dat MVIS zou kunnen worden gekocht door Microsoft’s HoloLens.

Public information shows, WiMi Hologram Cloud, Inc. wiens commerciële activiteiten begonnen in 2015, is een holografische cloud leverancier van uitgebreide technische oplossingen die zich richt op professionele gebieden, waaronder holografische AR automotive HUD-software, 3D holografische puls LiDAR, op het hoofd gemonteerde lichtveld holografische apparatuur, holografische halfgeleider, holografische cloud-software, holografische autonavigatie en meer. De diensten en holografische AR-technologieën omvatten holografische AR-automobieltoepassing, 3D-holografische puls-LiDAR-technologie, holografische halfgeleidertechnologie, holografische softwareontwikkeling, holografische AR-advertentietechnologie, holografische AR-entertainmenttechnologie, holografische ARSDK-betaling, interactieve holografische communicatie en andere holografische AR-technologieën.

Bron: meerutreporter

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.