Terug naar het overzicht

11 juni 2021

Microsoft 365-klanten krijgen een handige nieuwe tool zonder extra kosten

Lichtgewicht Visio-app is binnenkort beschikbaar voor Microsoft 365-gebruikers

Microsoft heeft aangekondigd dat het een lichtgewicht versie van zijn Visio-diagramsoftware voor Microsoft 365 zal maken, zodat gebruikers snel hun bedrijfsprocessen, gegevens en meer kunnen maken en visualiseren.

Visio is al lang beschikbaar als een op zichzelf staande app die gebruikers die ingewikkelde diagrammen moeten maken, kunnen kopen via een abonnement of als een eenmalige aankoop. Vanwege het gespecialiseerde karakter is de software echter vrij duur als deze wordt gekocht voor € 439 voor Visio Standard 2019 en € 809 voor Visio Professional 2019.

Gelukkig zijn de abonnementen van Microsoft voor Visio veel betaalbaarder voor € 4,20 per gebruiker per maand voor Visio-abonnement 1 en €12,60 per gebruiker per maand voor Visio-abonnement 2, dat ook extra integraties met Microsoft 365 omvat.

Nu heeft de softwaregigant echter in een nieuwe blogpost zijn beslissing bekendgemaakt om een lichtgewicht versie van Visio helemaal gratis te maken voor alle Microsoft 365-abonnees die in juli van dit jaar zal worden uitgerold.

Diagrammen maken met Visio

Met de aankomende Visio-app van Microsoft voor Microsoft 365 kunnen gebruikers diagrammen maken door rechtstreeks vanuit Office Online uit verschillende sjablonen te kiezen. De web-app biedt veel populaire diagramsjablonen, waaronder basisstroomdiagrammen en procesdiagrammen waarmee gebruikers snel aan de slag kunnen.

Er zal ook een naadloze integratie zijn met de andere producten van Microsoft, waaronder Microsoft Teams, zodat Microsoft 365-gebruikers kunnen samenwerken aan diagrammen en deze kunnen delen tijdens videoconferenties. Diagrammen kunnen zelfs worden geëxporteerd als JPEG- of PNG-afbeeldingsbestanden en worden toegevoegd aan Word-documenten of PowerPoint-presentaties.

Als u Visio met Excel gebruikt, kunt u ook een grote hoeveelheid gegevens visualiseren om er snel inzicht in te krijgen.

Bron: Techradar

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.