Terug naar het overzicht

24 april 2021

Microsoft stelt de uitrol van gedeelde kanalen in teams uit tot november

Vorige maand kondigde Microsoft aan dat het ergens deze zomer Shared Channels in Teams zou lanceren. Het lijkt er echter op dat het bedrijf heeft besloten de releasedatum van deze functie uit te stellen tot november 2021, zoals opgemerkt door Microsoft MVP Vesa Nopanen.

Inderdaad, de softwaregigant heeft de Microsoft 365-roadmaplijst vorige week stilletjes bijgewerkt om de vertraging weer te geven, en het suggereert nu dat de functie Gedeelde kanalen (Microsoft Teams Connect) ergens in november van dit jaar beschikbaar zal zijn. Rish Tandon, CVP van Microsoft Teams Engineering, heeft deze wijziging in een tweet bevestigd en zei dat het team momenteel bezig is om gebruikersfeedback op te nemen voordat deze functie voor iedereen beschikbaar wordt gemaakt.

“Teams connect is het merk. Gedeelde kanalen is het concept. We hebben waardevolle feedback gekregen van mensen die gedeelde kanalen hebben gebruikt in de vroege alfaversie en we pakken dit aan. Vandaar de vertraging. Het team werkt eraan en werkt aan de feedback ”, schreef Tandon op Twitter.

Met Microsoft Teams Connect kunnen gebruikers samenwerken met externe partijen en klanten in gedeelde kanalen. Ze hebben toegang tot deze kanalen in het hoofdvenster van de app, naast standaardkanalen en privékanalen. Gedeelde kanalen bieden alle functies, zoals chatten, cocreatie van documenten en het in realtime delen van inhoud met externe gebruikers.

De Shared Channels-ervaring werd tijdens Microsoft Ignite Spring 2021 uitgerold in een privévoorbeeld. Het bedrijf zal blijven luisteren naar de feedback om de functionaliteit en infrastructuur te verfijnen terwijl de functie in preview is. Het is een van de langverwachte functies waarmee Microsoft Teams kan concurreren met Slack, waardoor maximaal 20 organisaties kunnen samenwerken met Slack Connect.

Bron: onmsft

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.