Terug naar het overzicht

16 april 2021

Met Microsoft Teams kunnen Mac-gebruikers nu systeemaudio delen met deelnemers aan vergaderingen

De desktopversie van Microsoft Teams krijgt een nieuwe functie waarmee Mac-gebruikers systeemaudio kunnen delen met andere deelnemers aan de vergadering. Tot dusverre was deze mogelijkheid beperkt tot de Windows-client, maar dat begint te veranderen. Het bedrijf heeft aangekondigd dat de update wereldwijd is uitgerold naar Mac-gebruikers (via Windows Central).

De mogelijkheid om systeemaudio te delen is een zeer gevraagde functie voor Mac-apparaten, en het stelt andere mensen in staat het geluid te horen van een video of audiofragment dat wordt afgespeeld op het scherm van de presentator. Deze functionaliteit kan erg handig zijn voor zakelijke en educatieve klanten die YouTube-video’s en andere inhoud willen delen tijdens brainstormsessies op afstand.

Het is belangrijk op te merken dat voor deze functie een eenmalige installatie van een audiostuurprogramma op Mac-apparaten vereist is. De prompt wordt weergegeven wanneer een gebruiker de optie “Inclusief computergeluid” selecteert die beschikbaar is in het vak Inhoud delen in een Teams-vergadering. De installatie duurt ongeveer 10 seconden en gebruikers zien een melding bovenaan hun vergaderingsknoppen.

Er is ook een optie om systeemaudio te delen nadat de gebruiker is begonnen met het delen van zijn scherm. Om dit te doen, moeten gebruikers naar de bovenkant van het vergadervenster navigeren en op het pictogram “Inclusief computergeluid” klikken in de besturingselementen voor delen (zoals hieronder weergegeven).

Teams bar on Mac.png

Houd er rekening mee dat de functie geleidelijk wordt uitgerold naar productie- en GCC-tenants en dat deze naar verwachting eind deze maand algemeen beschikbaar zal zijn. In de tussentijd kunnen early adopters het nog steeds in handen krijgen door over te schakelen naar het openbare preview-programma van Microsoft Teams.

Bron: onmsft

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.