Terug naar het overzicht

23 juli 2022

Met Microsoft Teams kunnen gebruikers nu korte videoclipberichten verzenden

De nieuwe asynchrone videochattool is een van de vele Teams-aankondigingen van Inspire deze week, waaronder samenwerkingsannotaties en de Excel Live-app in Teams-vergaderingen.

Voor de momenten dat sms-berichten en emoji’s het gewoon niet redden, heeft Microsoft Teams-gebruikers een andere optie gegeven om met collega’s te communiceren: de mogelijkheid om korte videoclips te verzenden met behulp van de chatfunctie.

Het is een van een handvol updates voor het samenwerkingsplatform van Microsoft die dinsdag tijdens het Inspire-partnerevenement zijn onthuld, inclusief de toevoeging van ‘verhalen‘-berichten met het nieuwe op Teams gebaseerde Viva Engage enterprise social network.

De videoclipfunctie is toegankelijk door op een klein videocamerapictogram in het tekstvak Teams te klikken, naast de knop “Verzenden”. Vanaf daar kan een gebruiker in een pop-upscherm een korte clip opnemen en de lengte bewerken voordat hij in de Teams-chat plaatst. Vergelijkbaar met een functie die vorig jaar werd gelanceerd door de rivaliserende chat-app Slack, biedt het een alternatief voor het typen van een bericht, hetzij om tijd te besparen of betekenis effectiever over te brengen.

Collega’s kunnen de clip vervolgens bekijken wanneer ze maar willen en een asynchroon element toevoegen aan het chatplatform.

Na de aankondiging van PowerPoint Live vorig jaar en de Live Share SDK voor Teams twee maanden geleden, onthulde Microsoft ook Excel Live. Dit brengt de app naar het Teams-vergaderscherm voor co-bewerking, waarbij deelnemers een spreadsheet kunnen laden en in realtime wijzigingen in het document kunnen aanbrengen zonder tussen apps te schakelen of Excel afzonderlijk te hoeven openen.

Als een gebruiker tijdens een vergadering al een spreadsheet heeft geopend en deze naar Teams wil brengen zodat collega’s eraan kunnen werken, kan dit worden gedaan door op het menu “delen” te klikken en de optie “Samenwerken in Teams” te selecteren.

Excel Live zal eind augustus beschikbaar zijn als openbare preview.

Een aantal eerder aangekondigde functies zijn nu ook algemeen beschikbaar: Teams Connect Shared Channels, waarmee communicatie met externe Teams-gebruikers mogelijk is, en collaboratieve annotatie. De laatste brengt tools van de Whiteboard-app van Microsoft naar Teams-schermdeling om deelnemers in staat te stellen tijdens een vergadering met inhoud te communiceren.

Bron: channelasia

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.