Terug naar het overzicht

11 november 2020

Met Microsoft Teams kunnen gebruikers later deze maand berichten in kanalen vastzetten.

Wat je moet weten

  • Microsoft Teams krijgt de mogelijkheid om berichten binnen kanalen vast te pinnen.
  • De functie wordt nu geleidelijk uitgerold.
  • Vastgezette berichten blijven binnen een snelkoppeling in het gedeelte met kanaalinfo.

Microsoft Teams begint een functie ‘vastgezette berichten’ te ontvangen waarmee gebruikers belangrijke aankondigingen en berichten bovenaan een kanaal kunnen vastzetten. Mike Tholfsen, productmanager van het Microsoft EDU-team, kondigde op Twitter aan dat de functie vanaf deze week beschikbaar wordt voor alle gebruikers wereldwijd.

In september heeft Microsoft zijn Teams-roadmap bijgewerkt met plannen om deze nieuwe mogelijkheid in Teams op te nemen. Met deze functie kunnen gebruikers elk bericht of antwoord bovenaan het kanaalvenster vastzetten zodat het in het kanaalinformatiepaneel verschijnt zodat alle deelnemers het kunnen zien. Om te controleren of de functie actief is, beweegt u de muisaanwijzer over een bericht in een kanaal en klikt u op het menu met drie puntjes (…). Selecteer ten slotte de optie “Pin” in de lijst en klik vervolgens op de knop “Pin” wanneer daarom wordt gevraagd.

Voorafgaand aan deze update was het een uitdaging voor gebruikers om belangrijke aankondigingen bij te houden, vooral wanneer honderden mensen deelnamen aan een discussie. De functie voor vastgezette berichten is handig voor zowel docenten als teameigenaren, waardoor het voor hen gemakkelijker wordt om belangrijke informatie gemakkelijk toegankelijk te houden voor iedereen.

Microsoft zegt dat Office 365-beheerders deze optie kunnen uitschakelen in de instellingen voor kanaalbeheer. Omdat de functie geleidelijk wordt uitgerold, ziet u deze mogelijk niet meteen. Tholfsen merkte op dat de pinning-ervaring eind november volledig beschikbaar zou moeten zijn.

Bron: onmsft

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.