Terug naar het overzicht

18 november 2020

Met Microsoft Teams kunnen gebruikers binnenkort een duur instellen voor hun aanwezigheidsstatus.

Op Ignite 2020 heeft Microsoft aangekondigd dat het werkt aan verbeteringen voor de online aanwezigheidsfunctie in Microsoft Teams. Als onderdeel van deze wijziging heeft het bedrijf vorige maand een nieuwe optie Offline status uitgebracht, en het introduceert nu een andere functie genaamd ‘Duur van de aanwezigheidsstatus’.

Met de nieuwe optie statusduur in het aanwezigheidsmenu kunnen gebruikers een bepaalde status instellen voor een specifieke periode. Ze kunnen bijvoorbeeld hun statusinstellingen gedurende 30 minuten, een uur, twee uur of de hele dag of hele week op “Niet storen” zetten.

Bovendien kunnen eindgebruikers ook kiezen voor een aangepaste duuroptie als ze willen dat hun aanwezigheid langer duurt. Nadat de respectieve duur is verstreken, zal Microsoft Teams de aanwezigheidsstatus van de gebruiker automatisch terugzetten op Beschikbaar. Bovendien overschrijft deze instelling andere gebeurtenissen, zoals agendabijeenkomsten of oproepen in Microsoft Teams.

De mogelijkheid om de duur van de aanwezigheidsstatus in Teams in te stellen, kan iedereen helpen die tijdens werkuren korte pauzes wil nemen. Het moet telewerkers ook in staat stellen zich te concentreren op specifieke taken die een sterke concentratie vereisen.

Bron: onmsft

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.