Terug naar het overzicht

17 november 2020

Microsoft Teams voegt nieuwe integraties toe aan zijn videogesprekken.

• Microsoft voegt nieuwe apps van derden toe aan Teams-vergaderingen – waarmee gebruikers kunnen communiceren tijdens een videogesprek – als onderdeel van haar inspanningen om van Teams een centrum voor samenwerking te maken.
• Bovendien kunnen mensen nu ook het low-code Power Platform van Microsoft gebruiken om hun eigen apps rechtstreeks in Teams te bouwen en te automatiseren.
• Dit is de sleutel tot de voortdurende concurrentie van Microsoft Teams met Slack en Zoom, aangezien beide al vergelijkbare app-marktplaatsen van derden hebben.
• Teams wordt steeds belangrijker voor Microsoft, zoals werd aangegeven toen het de aandelenbonussen van managers veranderde om prioriteit te geven aan het toenemende gebruik van Teams.
• Bezoek de startpagina van Business Insider voor meer verhalen.

Microsoft voegt nieuwe integraties toe aan zijn chat- en samenwerkingstool Teams terwijl het concurreert met Zoom en Slack om de topbestemming te worden voor gedeeld werk.

Gebruikers kunnen nu nieuwe apps van derden toevoegen aan Teams-vergaderingen, waarmee ze kunnen communiceren tijdens een videogesprek (voorheen kon alleen de Teams-chatfunctie worden geïntegreerd met externe applicaties).

Naarmate meer mensen Teams gebruiken, heeft Microsoft ontdekt dat mensen tijdens hun vergaderingen dezelfde apps willen gebruiken die ze in hun kanalen gebruiken, zei de algemeen manager van het product, Nicole Herskowitz.
“De behoefte aan een uitbreidbaar platform dat eenvoudig kan worden aangepast aan de behoeften van het veranderende zakelijke landschap, is zojuist kritiek geworden”, aldus Herskowitz tegen Business Insider.

Veel van de apps – waaronder Asana en Survey Monkey – werkten al met de chattools van Microsoft Teams. Maar er zijn ook nieuwe, waaronder Halp, een IT-ticketingtool die oorspronkelijk exclusief voor Slack is gebouwd en die Atlassian eerder dit jaar heeft gekocht.

Halp lanceert nu een versie van zijn app voor Microsoft Teams-chat, waarbij medeoprichter van het bedrijf, Fletcher Richman, tegen Business Insider zegt dat “we de klant willen ontmoeten waar ze werken”, een knipoog naar het enorme gebruikersbestand van Teams.

Naast het gebruik van applicaties van derden, kunnen mensen nu ook het low-code platform Power Platform van Microsoft gebruiken om hun eigen apps rechtstreeks in Teams te bouwen en te automatiseren.

Dit maakt allemaal deel uit van het streven van Microsoft om Teams te positioneren als een “knooppunt voor samenwerkend werk”, zei Angela Ashensen, analist bij CCS Insights. “De integratie van apps en processen van derden in Teams is de afgelopen 12 maanden een belangrijk aandachtspunt geweest voor Microsoft, omdat het ervoor zorgt dat Teams beter wordt geïntegreerd in de manier waarop mensen werken.”
Het is ook de sleutel voor Microsoft om te concurreren met rivalen zoals Slack en Zoom, zei Ashenden.

Het gebruik van Microsoft Teams is tijdens de pandemie aanzienlijk toegenomen en onlangs bereikte het een nieuwe gebruikersmijlpaal, met 115 miljoen dagelijkse actieve gebruikers in oktober, vergeleken met de 75 miljoen die eind april werden aangekondigd en 44 miljoen medio maart. Het gebruik van Power Platform is ook toegenomen, met meer dan 10 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, verdrievoudigd ten opzichte van eind 2019.

Het is moeilijk om het gebruik van Slack en Zoom te vergelijken met Microsoft Teams. Slack heeft sinds oktober 2019 geen gebruikersupdate meer gegeven, toen het zei dat het 12 miljoen gebruikers had. Zoom heeft ondertussen alleen gedeeld dat het in april meer dan 300 dagelijkse deelnemers aan de vergadering heeft.

Concurrentie met Slack en Zoom

Microsoft concurreert in toenemende mate met Slack in de chat- en samenwerkingsruimte en Zoom in de vergaderruimte.
Eerder dit jaar signaleerde het het groeiende belang van Team binnen het bedrijf toen het de manier veranderde waarop het aandelenbonussen toekent aan leidinggevenden: nu zullen veel aandelenbonussen voor leidinggevenden afhangen van het feit of het bedrijf het aantal maandelijkse actieve gebruikers van Teams kan vergroten, meldde Ashley Stewart van Business Insider eerder. .

Apps van derden zijn de sleutel tot die concurrentie. Slack heeft lang een robuuste app store gehad met apps van derden van bedrijven als Asana, Atlassian, GSuite en zelfs Microsoft 365. Het heeft ook een tool om aangepaste processen en automatisering tussen die apps en Slack te bouwen. Het is een gebied dat Slack “sterk onderscheidt van Teams”, omdat het “Slack veel plakkeriger maakt voor individuele gebruikers dan Teams, en veel meer ingebed in de manier waarop ze het werk gedaan krijgen”, zei Ashenden.

Als Microsoft op dit gebied effectief met Slack wil concurreren en “hetzelfde niveau van geloofwaardigheid en vertrouwen onder ontwikkelaars en zijn partnerecosysteem” wil hebben, moet het een gelijkwaardige ervaring creëren, voegde ze eraan toe.

Slack diende deze zomer een antitrustklacht in tegen Microsoft bij de Europese Commissie, waarin ze beweerde dat Microsoft de concurrentie schaadt door Teams te bundelen in zijn productiviteitssuite, het standaard te installeren en het moeilijk te verwijderen maakt. Microsoft zei in een verklaring dat klanten Teams kozen omdat ze videoconferenties wilden en “Slack leed onder de afwezigheid van videoconferenties.”

Microsoft heeft nu ook een nieuwe uitdaging van Zoom, die onlangs nieuwe app-integraties van derden heeft gelanceerd. Vergelijkbaar met de aanpak van Microsoft Teams, stelt Zoom’s strategie gebruikers in staat om apps zoals Dropbox, Slack en Asana rechtstreeks binnen een Zoom-vergadering te openen.

De toegevoegde waarde van zowel Zoom als Microsoft Teams met dit soort apps is dat het een “wrap-around is voor vergaderingen, met werkstromen voor en na de vergadering als tijdens de vergadering zelf”, zei Ashenden. “Dit is een interessant nieuw concurrentiegebied en de sleutel zal zijn dat deze integraties echt waarde toevoegen zonder al te veel complexiteit aan de ervaring toe te voegen.”
Herskowitz van Microsoft zei dat de focus van het bedrijf op zijn low-code tools het een belangrijk voordeel geeft.

“Onze strategie is echt om onze klanten te helpen hun doelen te bereiken. Wat ze ons vertellen is: ‘Ja, we willen uw marktplaats met kant-en-klare apps die echt van hoge kwaliteit zijn en zeer veilig’,” zei Herskowitz. “Tegelijkertijd horen we – en dit is heel uniek voor onze strategie met Teams – dat onze klanten echt de app-workflows willen kunnen aanpassen, bots die echt specifiek zijn voor hun branche.”

Bron: businessinsider

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.