Terug naar het overzicht

14 mei 2021

Er is nu een nieuwe oproeplay-out voor Microsoft Teams beschikbaar

  • Microsoft werkt Teams bij met een hippe nieuwe lay-out voor oproepen in mei 2021.
  • Een gebruiker tweette over de nieuwe, vereenvoudigde Oproepen-indeling die hij ontdekte in zijn Teams-app.
  • De nieuwe Oproepen-indeling heeft een nieuwe gebruikersinterface die oproepgeschiedenis, contacten en voicemail samenbrengt.
  • De grote M voegt in mei ook interactieve webinars en Power Live-ondersteuning toe aan Teams.

Microsoft is de afgelopen maanden druk bezig geweest met MS Teams. Begin mei 2021 introduceerde de grote M een nieuwe castingfunctie voor Teams. Nu implementeert Microsoft een nieuwe oproeplay-out voor Teams.

Gebruikers ontdekken de nieuwe indeling voor gesprekken van Teams

De Twitter-gebruiker Mr. Bolem was een van de eerste Teams-gebruikers die een nieuwe oproeplay-out in de app opmerkte. Hij twitterde als volgt over de veranderingen op zijn Twitter-pagina:

De langverwachte #MicrosoftTeams-oproeplay-out is hier! Zoveel eenvoudiger, alles wat je nodig hebt zonder naar verschillende tabbladen te springen. Doorschakelopties ingesteld vanuit hetzelfde paneel, niet meer meerdere keren klikken om de optie Oproepen zichtbaar te maken die verborgen ligt in de instellingen. Het wachten waard!

Andere Teams-gebruikers waren enigszins in de war over de lay-outwijzigingen. Een gebruiker heeft op het forum van Microsoft gepost over een vreemde indeling voor oproepen.

Die gebruiker vroeg zich af hoe hij de oorspronkelijke lay-out kon herstellen. Een onafhankelijke adviseur op het forum antwoordde:

Microsoft heeft in mei 2021 nieuwe belmogelijkheden uitgebracht voor Microsoft Teams-updates. Deze functie wordt eind mei 2021 volledig uitgerold naar alle regio’s en huurdergebruikers – zolang Microsoft de deadline haalt.

De indeling van de oproepen verandert

Wees dus niet ongerust als u een van die Teams-gebruikers bent die een beetje in de war zijn door wijzigingen in de indeling van oproepen. De verandering van de indeling van oproepen, ontworpen om het bellen te stroomlijnen en te vereenvoudigen, stond op de roadmap van Microsoft.

De grote M heeft echter nog geen officiële aankondiging gedaan over de nieuwe lay-outupdate.

De nieuwe Oproepen-lay-out biedt schijnbaar waar Teams-gebruikers om schreeuwen. Het stroomlijnt het bellen door oproepgeschiedenis, contacten en voicemail samen weer te geven.

Gebruikers hoeven niet langer te schakelen tussen alternatieve tabbladen om bepaalde opties te vinden.

Een nieuwe Oproepen-lay-out is echter niet het enige dat Microsoft in de app introduceert. De grote M rolt in mei ook PowerPoint Live en webinarondersteuning uit voor Teams.

Met dergelijke functies kunnen gebruikers webinars hosten met maximaal 1000 deelnemers en PowerPoint-dia’s gebruiken binnen Teams.

Microsoft Teams wordt dus steeds beter en beter! De stijging van het gebruikersbestand van teams in het afgelopen jaar, deels als gevolg van de wereldwijde pandemie, heeft Microsoft er ongetwijfeld toe aangezet om die app wat meer aandacht te geven dan normaal.

Bron: windowsreport

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.