Met Microsoft Forms is het gemakkelijk om quizzen en enquêtes via internet te delen.

Wat je moet weten

  • Microsoft Forms is nu beschikbaar voor persoonlijk gebruik.
  • Met Microsoft Forms kunt u enquêtes en onderwerpen maken die u gemakkelijk kunt delen.
  • Mensen kunnen de gemaakte enquêtes en quizzen invullen op internet of in de mobiele Office-app.

Microsoft Forms is nu beschikbaar en heeft geen preview meer. Met Formulieren kunt u enquêtes en quizzen maken die u eenvoudig via internet met mensen kunt delen. Mensen kunnen enquêtes en quizzen op smartphones, tablets en pc’s bekijken via een browser of via de mobiele Office-app.

Wanneer u een enquête of quiz maakt in Formulieren, kunt u reeds bestaande sjablonen gebruiken of vanuit het niets inhoud maken. De slimme sjablonen suggereren dingen die u kunt opnemen, zoals vragen die u wilt toevoegen en antwoorden om als opties te vermelden. In formulieren wordt ook een thema voorgesteld voor uw quiz of enquête. U kunt formulieren maken met tekst, afbeeldingen en video’s om de informatie die u nodig heeft van mensen te verzamelen.

Microsoft deelt in een blogpost verschillende voorbeelden van hoe mensen teams kunnen gebruiken, waaronder het plannen van verjaardagsfeestjes, feedback krijgen via enquêtes en het plannen van de feestdagen.

Ik heb de afgelopen maand Microsoft Forms gebruikt terwijl het in de preview was voor het American football-team dat ik coach. Als onderdeel van de huidige gezondheidsrichtlijnen moeten alle spelers en coaches een gezondheidsformulier vóór de training invullen voordat ze deelnemen aan persoonlijke teamactiviteiten. Ik heb de afgelopen weken Formulieren gebruikt om reacties van het team te verzamelen. Formulieren heeft een optie om reacties in Excel te exporteren, waardoor het gemakkelijk is om naar de hoofdspreadsheet van mijn team te kopiëren.

Wanneer u een enquête of quiz maakt binnen formulieren, kunt u deze delen met een link of via een QR-code. Reacties worden in realtime bijgewerkt, zodat u Formulieren in verschillende instellingen kunt gebruiken.

Microsoft Forms heeft ook versies voor bedrijven en onderwijs. De persoonlijke versie die nu beschikbaar is, is gratis te gebruiken voor iedereen met een Microsoft-account. Als je Microsoft 365 Personal of Family hebt, krijg je extra features zoals een verhoogd maximum aantal respondenten.

Bron: windowscentral

Microsoft Forms
Geplaatst op
okt 29, 2020
Categorieën