Terug naar het overzicht

16 april 2021

Help uw team dingen gedaan te krijgen met Microsoft Planner

Hoe u het meeste uit Microsoft Planner kunt halen.

Microsoft 365 wordt geleverd met een reeks productiviteitstools die naadloos met elkaar kunnen worden geïntegreerd, zodat organisaties hun workflow, communicatie en opslag allemaal op één plek kunnen beheren. Microsoft Planner is de taakbeheertool van Microsoft waarmee teams gemakkelijk kunnen samenwerken en hun werk visueel kunnen organiseren.

Met Planner kunnen teams projectplannen maken, taken toewijzen en organiseren, projecttijdlijnen beheren en in realtime samenwerken. Planner integreert ook naadloos met Microsoft Teams en SharePoint, wat betekent dat teams naast hun bijbehorende taken belangrijke koppelingen, bestanden en andere inhoud kunnen opslaan. Dit zorgt ervoor dat alles met betrekking tot een project bij elkaar wordt opgeslagen en nooit meer dan een klik verwijderd is.

Hier zijn drie praktische tips om u te helpen het meeste uit Microsoft Planner te halen:

1) Integreer Planner met Microsoft Teams

Hoewel u Planner online kunt openen en beheren, kunt u overwegen om plannen op te stellen en taken rechtstreeks vanuit Microsoft Teams te organiseren. Hierdoor kunt u het project- en taakbeheersysteem van Planner koppelen aan het samenwerkings- en communicatieplatform van Teams, zodat alles op één plek blijft en de efficiëntie van uw team drastisch wordt verbeterd. U kunt meer leren door onze video over samenwerking met Microsoft Teams te bekijken.

2) Organiseer taken op actieprioriteit

Overweeg om taken te ordenen op actieprioriteit: houd quick wins (hoge impact, weinig inspanning) gescheiden van grote projecten (hoge impact, hoge inspanning) en vul in (lage impact, weinig inspanning). Hierdoor kunt u activiteiten prioriteren op basis van tijd, belang en inspanning.

3) Profiteer van het uitzicht

Planner heeft drie verschillende weergaven (bord, diagram en schema) waartussen met een enkele klik kan worden gewisseld. De bordweergave gebruikt een bord in kanban-stijl om uw taken te organiseren en te structureren, terwijl de schemaweergave een kalenderweergave op hoog niveau van de tijdlijn van een project biedt en de diagramweergave uw voortgang visueel weergeeft. Lees meer over weergaven door onze One-Minute Wednesday-video te bekijken over organiseren op weergave in Microsoft Planner.

Voor organisaties die al Microsoft 365 gebruiken en op zoek zijn naar een tool om hun team te helpen bij het beheren van projecttijdlijnen en het organiseren en toewijzen van taken, is Microsoft Planner de perfecte oplossing. Dankzij de naadloze integratie met Microsoft Teams en de rest van de Microsoft 365-productsuite kunnen teams taken, bestanden en communicatie allemaal op één plek beheren, wat de productiviteit en efficiëntie in de hele organisatie verhoogt.

Bron: techmd

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.