Terug naar het overzicht

06 oktober 2020

Heeft u echt Office 365 Backup nodig? Cloudgegevens veilig houden.

De Covid-19-pandemie heeft geleid tot een wereldwijde verandering van werkgewoonten. Office 365 De cloud wordt belangrijker dan ooit omdat bedrijven profiteren van de mogelijkheden om op afstand te werken. Omdat gegevens online worden opgeslagen, hebt u er overal toegang toe en kunt u in realtime samenwerken met collega’s. Maar maakt u een backup van uw Office 365 gegevens?

In dit artikel bespreken we alles wat u moet weten over het herstellen van uw gegevens in het ergste geval.

Hoe kunnen uw Office 365-gegevens worden aangetast?

  • Menselijke fouten – volgens industrieel onderzoek wordt ongeveer 64% van de incidenten met gegevensverlies in de cloud op deze manier veroorzaakt. Werknemers kunnen per ongeluk bestanden overschrijven of bestanden verwijderen die zij als onbelangrijk beschouwen.
  • Cybercriminaliteit – de cloud is niet vrijgesteld van malwarebedreigingen. Als hackers zich richten op een werknemer of een bedrijf in het algemeen, kunnen ze onbedoeld een virus downloaden dat bestanden verwijdert, of ransomware die de toegang tot computersystemen blokkeert en betaling eist.
  • Malafide werknemers – hoewel het niet prettig is om te denken dat een werknemer kwaadaardige bedoelingen heeft, komt het vaker voor dan u wellicht denkt. Iemand die vertrekt om voor een ander bedrijf te gaan werken of wordt ontslagen, kan proberen problemen te veroorzaken door belangrijke gegevens te verwijderen.

Maakt Office 365 een back-up van uw gegevens?

Nee, Office 365 maakt geen standaard back-up van uw gegevens. Hoe effectief de cloud ook is in termen van bruikbaarheid, het kan potentieel net zo gemakkelijk worden aangetast als traditionele hardware. Als u een extra verdedigingslinie nodig heeft voor uw Office 365-gegevens, moet u investeren in een betrouwbare back-upoplossing.

Is het mogelijk om verloren bestanden te herstellen in
Office 365?

Als u per ongeluk een bestand of e-mail verwijdert, blijft het 30 dagen in uw map Prullenbak / Verwijderde items. Daarna gaat het 14 dagen naar de map Herstelbare items voordat het definitief wordt verwijderd.

Prullenbak is echter geen back-upoplossing: hij beschermt niet tegen de effecten van virussen of ransomware. En als je je niet realiseert dat je iets per ongeluk hebt verwijderd tot een paar maanden later, is het te laat om het terug te krijgen.

Hoe u uw Office 365-gegevens beschermt

Er zijn verschillende dingen die u kunt doen om te voorkomen dat uw gegevens per ongeluk of opzettelijk in gevaar worden gebracht, bijvoorbeeld:

  • Blijf waakzaam met uw e-mails – als deze er niet helemaal goed uitzien of als u niet verwachtte deze te ontvangen, klik dan niet op links en open geen bijlagen.
  • Stimuleer een sterke cultuur van cyberveiligheidsbewustzijn binnen uw organisatie
  • Investeer in back-upoplossingen voor Microsoft Office 365

Voordelen van Office 365-back-up

  • Flexibiliteit – met onze Cloud backup-oplossingen kunt u beslissen welk niveau van online backup u nodig heeft.
  • Privacy – de gegevens waarvan u een back-up wilt maken, zijn volledig gecodeerd en blijven veilig. U hoeft zich geen zorgen te maken over het handhaven van nalevingsnormen.
  • Gemoedsrust – u kunt erop vertrouwen dat u, wat er ook met uw gegevens gebeurt, gemakkelijk een eerdere versie kunt herstellen.

Meer weten?

ALTA-ICT is een expert op het gebied van Office 365 backup, die bedrijven helpt het meeste uit hun IT-systemen te halen. Klik op de link hieronder en wij helpen u graag verder.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.