Terug naar het overzicht

04 juli 2021

Geef uw medewerkers meer mogelijkheden met Windows Virtual Desktop

Tijdens de pandemie werden bedrijven overal gedwongen om over te schakelen op werken op afstand om de veiligheid van hun werknemers en klanten voorop te stellen. Hoewel de Virtual Desktop Infrastructure (VDI) op geen enkele manier een nieuwe innovatie is, is het het afgelopen jaar aan populariteit gewonnen als een manier voor bedrijven om hun desktops, applicaties en gegevens veilig aan hun teams buiten het kantoor te leveren.

Naarmate meer werknemers offsite werken, tussen thuis- en werkkantoren wisselen of hun werk vanaf meerdere apparaten openen, kunnen legacy-applicaties het niet altijd bijbenen. Heeft u er al eens over nagedacht hoe uw huidige tools productiviteit buiten kantoor mogelijk maken? Het is misschien tijd om Windows Virtual Desktop (WVD) te implementeren en uw medewerkers meer mogelijkheden te bieden, waar ze ook werken.

HULPMIDDELEN DIE BLIJVEN BLIJVEN

WVD is geoptimaliseerd voor Office en biedt gebruikers een volledige Windows 10-ervaring. Office 365-containers zorgen voor snelle laadtijden voor werknemersbestanden die automatisch worden opgeslagen op hun virtuele desktop voor snelle toegang. Werknemers krijgen volledige functionaliteit van hun apps en zelfs functies zoals de bestandsgeschiedenis van Office en zoeken in Outlook – met andere woorden, ze hebben volledige toegang tot de tools die ze al kennen en waar ze van houden.

EEN MEER PERSOONLIJKE ERVARING OP VIRTUELE DESKTOP

Of ze nu in het veld werken, op afstand werken of onderweg zijn, werknemers hebben overal ter wereld met een internetverbinding toegang tot hun desktopomgevingen.

Aangezien WVD op alle apparaten werkt (inclusief een browser), hebben uw werknemers de mogelijkheid om hun eigen apparaat te kiezen dat het beste bij hun comfortniveau en werkstijl past, zodat ze op elke locatie productief blijven.

Met WVD kunt u elke gebruikerservaring personaliseren door aangepaste toegangstoepassingen en -services te maken op basis van de behoeften van een individuele werknemer. Geef prioriteit aan speciale gebruikers of workloads door gereserveerde resources of geavanceerde verwerkingskracht te bieden om uw missiekritieke workloads live te houden.

Met WVD kunt u uw IT-omgeving afstemmen op de behoeften van uw bedrijf door gebruikersgroepen te optimaliseren voor breedte of diepte op basis van de vereisten van elke groep.

HEBT VERTROUWEN IN UW VEILIGHEID

Geavanceerde beveiliging is standaard bij WVD, waardoor uw medewerkers het vertrouwen hebben om met vertrouwelijke klantinformatie te werken. WVD-gebruikers loggen in om toegang te krijgen tot hun desktopomgeving, zodat u gevoelige bedrijfs- en klantinformatie eenvoudig kunt beschermen met Multi-Factor Authentication (MFA). Dit omvat mogelijkheden voor beheer op afstand, automatisch wachtwoordbeheer en de mogelijkheid om het beheer te delegeren aan andere beheerders – ook om uw organisatie te beschermen tegen cyberaanvallen.

Met WVD kunt u ook eenvoudig op rollen gebaseerde toegangscontroles toewijzen en beheren om gevoelige informatie veilig en alleen beschikbaar te houden voor degenen die deze nodig hebben.

Werknemers hebben constante connectiviteit, betere flexibiliteit en gespecialiseerde tools voor hun functies nodig om productief te blijven. Met de vele functies en voordelen van WVD kun je ervoor zorgen dat je ze alles geeft wat ze nodig hebben om zich in hun positie gesterkt te voelen voor een prijs waar je dol op bent.

Bron: vcsolutions

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.