Terug naar het overzicht

12 mei 2021

De nieuwe Webinar tool van Microsoft Teams verbetert online vergaderingen aanzienlijk

  • Het is niet ongebruikelijk dat professionals dezelfde vergaderopties proberen te creëren als in de praktijk.
  • Microsoft Teams is een van de meest gebruikte tools voor interne vergaderingen en is de laatste tijd enorm gegroeid.
  • De Webinar-functie is onlangs toegevoegd en is ontworpen om de presentatie-opties tijdens vergaderingen te verbeteren.
  • Microsoft biedt deze functie gratis aan en wordt opgenomen in de Office- en Microsoft 365-abonnementen.

Vanaf vandaag is de Webinar-functie die is ontworpen om de betrokkenheid tijdens online vergaderingen te vergroten, beschikbaar in Microsoft Teams.

Voor velen is werken op afstand niet zonder uitdagingen en moeilijke tijden gekomen. Velen klagen vaak over de moeilijkheid om tussen verschillende tools te wisselen om de klus te klaren.

Als u op kantoor een ruimte zou gebruiken voor vergaderingen en vervolgens uw kantoor voor de rest van de taak, dan is het vinden van vergelijkbare opties in de online omgeving niet zo eenvoudig geweest als sommigen misschien denken.

Gelukkig heeft Microsoft dat allemaal gehoord en Microsoft Teams verbeterd met als doel zijn gebruikers meer manieren te bieden waarop ze de tool kunnen gebruiken voor werkgerelateerde taken.

Webinar-tool in Microsoft Teams

Deze nieuwe webinar-functie kan maximaal 1.000 deelnemers ondersteunen en kan worden geschaald tot 10.000 voor de alleen-lezen uitzendmodus.

Nog beter is dat het niet nodig is om de licentie of het product aan te schaffen, aangezien deze tool is opgenomen in de Office- en Microsoft 365-abonnementen.

Zoals iedereen al weet, wordt Microsoft Teams gebruikt voor interne vergaderingen, maar met webinars kan het ook extern gerichte vergaderingen ondersteunen.

De webinars-functie wordt geleverd met meerdere presentatie-opties, zoals hostcontrole en zelfs het genereren van rapporten na het evenement, personalisatie-instellingen voor deelnemers en meer.

Microsoft stopt hier echter niet en er wordt verwacht dat er meer mogelijkheden zullen worden geïmplementeerd:

Binnenkort kunnen bezoekers met de vertaalmogelijkheden voor dia’s hun moedertaal selecteren en automatisch dia’s voor hen laten vertalen, zonder de weergave voor andere aanwezigen te wijzigen.

Bovendien komt volgens Microsoft later deze maand ook de Presenter Mode beschikbaar. Dankzij deze functie kunnen presentatoren personaliseren en kiezen hoe hun videofeed en inhoud wordt weergegeven.

Heb je de Webinar-functie al geprobeerd en wat vind je ervan? Deel ze alsjeblieft in de comments hieronder, ze zijn meer dan welkom.

Bron: windowsreport

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.