Terug naar het overzicht

05 juli 2021

Een reeks nuttige upgrades voor de mobiele apps van Microsoft Teams

De videoconferentieservice van Microsoft krijgt een aantal verbeteringen voor gebruikers die Teams op mobiel gebruiken.

De updates zijn er vooral op gericht om Microsoft Teams een veel vlottere gebruikerservaring te maken, en zijn van invloed op zowel de Android- als de iOS-versie van de app, waarbij de verbeterde apps beschikbaar zijn voor

Mobiele upgrades

Het bedrijf zegt dat dankzij de nieuwe upgrades Microsoft Teams op iOS nu veel gemakkelijker te gebruiken is om bepaalde informatie te zoeken en te vinden. Gebruikers kunnen nu zoeken naar een specifiek bericht en ervoor kiezen om de resultaten te ordenen op relevantie of recentheid. De app biedt nu ook suggesties voor zoekonderwerpen terwijl u typt, en geeft tophits weer voor uw zoekresultaten om precies op te sporen wat u zoekt.

Teams op iOS laat gebruikers nu ook bijlagen bekijken en gerelateerde bestanden voorstellen op het detailtabblad van een vergadering, wat je mogelijk kan helpen de bestanden die je nodig hebt in een mum van tijd op te sporen.

De Android-versie van Microsoft Teams krijgt ook verschillende nieuwe upgrades omdat het bedrijf een breed scala aan mobiele gebruikers wil helpen.

Android-gebruikers kunnen nu rechtstreeks vanaf hun telefoon of tablet deelnemen aan Microsoft Teams-webinars, wat betekent dat u kunt inbellen waar u ook bent, zelfs onderweg. Alle vergaderingen (zelfs afspraken) worden nu automatisch geclassificeerd als online vergaderingen in Teams, wat betekent dat gebruikers snel een link voor een uitnodiging voor een vergadering kunnen vinden en delen.

De updates volgen op een reeks releases van Microsoft omdat het ernaar uitziet Teams een aangenamere ervaring te maken voor mobiele gebruikers, vooral omdat veel werknemers over de hele wereld terugkeren naar kantoor.

Bron: 1-fix

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.