De openbare preview van Microsoft Teams krijgt de optie Afwezigheidsplanning

Vanaf Afgelopen november werkt Microsoft aan een nieuwe update waarmee gebruikers hun aanwezigheidsstatus in Teams kunnen instellen op “Niet aanwezig”. Deze functie wordt nu uitgerold in openbare preview op de Teams-desktopapp en op internet, waardoor het voor gebruikers gemakkelijker wordt om hun collega’s op de hoogte te houden van hun beschikbaarheidsstatus.

“Laat anderen weten dat u niet beschikbaar bent door uw afwezigheid in Teams te plannen. Gedurende deze tijd verandert uw aanwezigheidsstatus in “Niet op kantoor” en wordt uw statusbericht weergegeven wanneer iemand contact met u opneemt via chat. Bovendien worden uw Outlook-agenda en automatische antwoorden dienovereenkomstig bijgewerkt, ”legde het bedrijf uit op de Microsoft 365-roadmap.

Om de functie uit te proberen, moeten gebruikers zich aanmelden voor het openbare preview-programma van Microsoft Teams. Microsoft heeft een aantal manieren beschreven om de afwezigheidsfunctie op internet of de Teams-desktop-app te plannen. Voor degenen die al zijn ingeschreven voor een openbare preview, moet u op uw profielfoto klikken en kijken of de optie ‘Afwezigheid plannen’ beschikbaar is.

Er is een optie om een ​​bericht voor gebruikers in te stellen om anderen te laten weten dat ze gedurende een bepaalde periode niet beschikbaar zouden zijn om te reageren. De status zou zichtbaar zijn wanneer collega’s of aanwezigen contact met hen opnemen via chat. Gebruikers kunnen er ook voor kiezen om automatische antwoorden te sturen naar mensen buiten hun organisatie en datums en tijden te selecteren om het afwezigheidsstatusbericht en de aanwezigheidsstatus te starten en te beëindigen.

Bovendien kunnen Teams-gebruikers naar Instellingen gaan om toegang te krijgen tot deze optie. Om dit te doen, klikt u op Algemeen> Afwezig> Planning en schakelt u vervolgens de schakelknop ‘Automatische antwoorden inschakelen’ in. Voeg ten slotte tekst toe aan het automatische antwoordbericht en configureer andere opties. Microsoft zei dat deze afwezigheidsstatus ook wordt gesynchroniseerd met de Outlook-agenda, aanwezigheid en contactgegevens van de gebruiker.

Het is goed om te zien dat de desktop- en webapps van Teams gebruikers helpen om van hun bureau af te stappen en te ontsnappen aan de storm van waarschuwingen tijdens korte pauzes of vakanties. Op het moment van schrijven zegt de Microsoft 365-roadmap dat de functie in ontwikkeling is en naar verwachting later deze maand algemeen beschikbaar zal zijn, hoewel die tijdlijn aan verandering onderhevig is.

Bron: onmsft

teams - out of office
Geplaatst op
mrt 17, 2021
Categorieën