Terug naar het overzicht

09 mei 2021

Clubhouse is eindelijk beschikbaar op Android

Wat je moet weten

  • Clubhouse is nu beschikbaar in bèta op Android.
  • Het is momenteel alleen beschikbaar in de VS, met een release in het VK in de komende dagen.
  • Het systeem voor alleen op uitnodiging blijft voorlopig bestaan.

Na een eerdere privé-bèta, kondigde Clubhouse aan dat het zijn debuut zou maken op Android na een eerdere aankondiging dit jaar. De app had een vlucht genomen in de hoogtijdagen van de pandemie en had veel navolgers voortgebracht, maar had de Android-markt een tijdje verwaarloosd. Er zijn een paar kanttekeningen. Dit is nog steeds een bèta, het is nog steeds alleen op uitnodiging en je moet in de VS zijn om het te gebruiken (hoewel een uitbreiding naar andere Engelssprekende markten is beloofd.)

Schrijvend op de Clubhouse-blog, zei het team:

Ons plan voor de komende weken is om feedback van de community te verzamelen, eventuele problemen op te lossen die we zien en eraan werken om een ​​paar laatste functies toe te voegen, zoals betalingen en het creëren van clubs, voordat we het breder uitrollen. […] Als onderdeel van de inspanning om de groei gemeten te houden, zullen we de wachtlijst en het uitnodigingssysteem voortzetten, zodat elk nieuw lid van de gemeenschap een paar goede vrienden kan meenemen.

Er zijn nog een aantal ontbrekende functies in deze eerste release. Clubhuis belicht ze in een aparte FAQ:

Onderwerp volgen
Lokalisatie en in-app vertalingen
Cluboprichting of clubbeheer
Twitter-account of Instagram-account koppelen
Update naam of update gebruikersnaam in-app
Zijbalk
Betalingen (momenteel alleen in de VS voor iOS)
Je kunt iemand vanuit zijn profiel rapporteren, maar rapportage via de recente sprekerkeuze komt binnenkort

Je kunt Clubhouse ook alleen gebruiken op Android 8.0 en hoger, maar dat zou geen probleem moeten zijn voor de beste Android-telefoons.

Clubhouse leek zijn voeten te slepen op de Android-app, waardoor concurrenten naar binnen konden vliegen. Twitter’s Spaces is bijvoorbeeld al beschikbaar en vanaf nu breder toegankelijk voor meer gebruikers dan Clubhouse. Kan deze release helpen voorkomen dat gebruikers weggaan? Het is op dit moment moeilijk te zeggen. Het is vermeldenswaard dat Snapchat’s heropleving van zijn Android-app heeft geleid tot een groei van het gebruikersbestand, zelfs toen concurrenten zijn bestaansreden hadden gekopieerd, dus Clubhouse kan mogelijk verloren terrein terugwinnen als het zijn app snel genoeg bouwt.

Je kunt Clubhouse hier downloaden van de Google Play Store als je in de VS bent. Clubhouse zegt dat de app in “de komende dagen” debuteert in het VK en andere Engelssprekende landen, en je kunt je al vooraf registreren als je in het Verenigd Koninkrijk.

Bron: androidcentral

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.