Terug naar het overzicht

11 juli 2021

Binnenkort kunt u automatisch vergaderopnames verwijderen in Microsoft Teams

Microsoft heeft onlangs aangekondigd dat gebruikers automatisch Microsoft Teams-vergaderingen kunnen opnemen. Organisatoren van vergaderingen kunnen een vergadering instellen om automatisch op te nemen door de instelling “Automatisch opnemen” aan te vinken op hun pagina Vergaderopties. Deze optie kan worden ingeschakeld voor een enkele vergadering of voor een reeks. De vergadering begint automatisch met opnemen nadat de eerste deelnemer deelneemt aan de vergadering.

Hoewel dit een geweldige functie is, zal dit waarschijnlijk betekenen dat uw opslag binnenkort overvol zal raken door talloze onnodige opnames. Microsoft heeft nu de aanvulling op deze functie aangekondigd: de mogelijkheid om opnamen automatisch te verwijderen.

Op de Microsoft 365-roadmap zegt het bedrijf:

Microsoft Teams: automatisch verlopen van vergaderopnames die zijn opgeslagen op OneDrive en SharePoint

Nieuw gemaakte Teams-vergaderingsopnamen in OneDrive en SharePoint worden automatisch verwijderd door de service op basis van een standaard Teams-beleidsinstelling. Teams-beheerders kunnen de standaardvervaltijd van de vergaderingsopname wijzigen via een instelling in de Teams-beheerdersportal of door beleidskenmerken te wijzigen met behulp van Powershell-scripts. Nieuw gemaakte vergaderingsopnamen in OneDrive en SharePoint worden na dit punt automatisch verwijderd, tenzij de eigenaar van de vergadering de vervaldatum verlengt. Eigenaren van vergaderingen worden op de hoogte gebracht van verlopen opnamen en kunnen de vervaldatum verlengen in OneDrive/SharePoint. Nalevingsbeleid overschrijft de instelling voor de vervaldatum.

De functie zou in september van dit jaar de desktop- en webgebruikers van Teams moeten bereiken, ongeveer twee maanden nadat de functie voor automatisch opnemen is uitgerold.

Bron: mspoweruser

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.