Terug naar het overzicht

08 november 2020

Aankondiging van Project- en Roadmap-apps voor Microsoft Teams.

Microsoft is verheugd de release van de Project- en Roadmap-apps in Microsoft Teams aan te kondigen. Rechtstreeks verbinding maken met Project vanuit Teams is een van de belangrijkste verzoeken van Project-gebruikers geweest, en deze apps maken het gemakkelijk om alle aspecten van het project van een team op één plek te beheren, bij te houden en eraan samen te werken. Dit brengt inhoud en conversatie naast elkaar in één geïntegreerde ervaring.

Teamleden kunnen nieuwe projecten of roadmaps maken, of bestaande openen, in Microsoft Teams en de communicatie binnen de context van werk en samenwerking binnen Office 365 houden. De Project- en Roadmap-apps kunnen als tabbladen in elk kanaal worden toegevoegd door de “+” te selecteren. pictogram bovenaan een kanaal. Iedereen die toegang heeft tot dat kanaal, heeft ook toegang tot dat tabblad.

Microsoft Teams ♥ Microsoft Project

Tegenwoordig zijn we allemaal projectmanager geworden. Om op de hoogte te blijven van de steeds veranderende vereisten van onze banen, hebben we tools nodig die eenvoudig maar robuust genoeg zijn om aan elke vereiste te voldoen, flexibel genoeg zijn om elk projecttype te ondersteunen en, belangrijker nog, eenvoudig genoeg om met iedereen samen te werken, waar dan ook ze zijn of welk apparaat ze gebruiken.

De Project-app in Teams helpt je alles aan te pakken, van kleine projecten tot grote initiatieven, en is ontworpen voor vrijwel elke rol, vaardigheidsniveau of projecttype. U kunt bijna alles doen wat u kunt doen in Project voor de webervaring, zoals de geautomatiseerde planningsengine om inspanning, duur en middelen in te stellen vanuit Teams.

Projects in Microsoft Teams

Microsoft Teams ♥ Roadmap

Als uw groep meerdere projecten tegelijk uitvoert en zichtbaarheid nodig heeft in al het werk dat wordt gedaan, biedt Roadmap een visuele en interactieve manier om deze projecten met elkaar te verbinden en hun status op een transparante manier in de hele organisatie te tonen.

De Roadmap – Microsoft Project-app geeft je een multifunctioneel overzicht van het werk dat voor jou het belangrijkst is. U kunt een geconsolideerde tijdlijnweergave van projecten van Microsoft Project en Azure Boards maken en grotere initiatieven voor al deze projecten plannen, compleet met belangrijke datums en mijlpalen, zodat al het werk zichtbaar is.

Opmerking: alle Office 365-gebruikers kunnen projecten / roadmaps die binnen Teams worden gedeeld, in een alleen-lezenmodus bekijken. Gebruikers met de juiste Project for the Web-licenties om projecten / roadmaps te maken en te bewerken, kunnen hetzelfde doen vanuit Teams. Lees hier meer over de toegang tot Office 365-gebruikersweergave en hier over Project for the Web-licenties.

Zie Project of Roadmap gebruiken in Microsoft Teams als je meer wilt weten. Vervolgens worden meldingen in Teams toegevoegd zodat gebruikers kunnen zien wat voor hen belangrijk is binnen Project en Roadmap in de activiteitenfeed van hun team.

Veel Gestelde Vragen:

V: Welk type projecten kan ik toevoegen via de Project-app in Teams?

A: De Project-app is geïntegreerd met Project voor het web en stelt u daarom in staat om projecten die zijn gemaakt met Project voor het web als een tabblad toe te voegen. Het ondersteunt geen projecten die zijn gemaakt op PWA (Project Web App) of Project-client (MPP-bestanden).

V: Welke projecten verschijnen in de bestaande lijst van de Project-app?

A: Wanneer u een project toevoegt aan het tabblad Kanaal van een team, vindt u alle Project voor het web-projecten in de bestaande lijst die worden gedeeld met het team (d.w.z. de onderliggende Office 365-groep).

Bron: Techcommunity Microsoft

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.