Terug naar het overzicht

19 november 2020

Wat is Microsoft Teams? Dit is wat u moet weten over de communicatietool op de werkplek.

  • Microsoft Teams is software voor werkplekintegratie waarmee u in één venster met uw hele bedrijf kunt communiceren, met afgebakende gesprekken voor verschillende groepen.
  • Het biedt integratie met andere Microsoft-applicaties, zoals Microsoft 365-programma’s.
  • Het maakt ook integratie mogelijk van productiviteitsapps van derden, zoals Asana.

Nu bedrijven gewend zijn aan werken op afstand, is het belangrijker dan ooit om over functionele, goed geïntegreerde software te beschikken die collega’s kan helpen met elkaar in contact te komen en informatie te delen – zonder dat ze een vergadering hoeven te beleggen.

Voer Microsoft Teams in. Net als andere werkplekintegratieprogramma’s, zoals Slack, stelt Teams u in staat eenvoudig te communiceren met uw collega’s in één beveiligd venster.

Teams, gepland om Skype voor Bedrijven te vervangen tegen juli 2021, kunnen veel dingen doen die concurrenten niet kunnen dankzij de mogelijkheid om eenvoudig te integreren met Office 365. Dus naast chatten met collega’s en het creëren van chatrooms voor kleinere groepen kunt u ook een aantal handige Office-toepassingen gebruiken, zoals Outlook, OneNote en Excel.

Hier is een overzicht van hoe Microsoft Teams werkt.

Wat u moet weten over Microsoft Teams

Wanneer u een nieuw team maakt en leden toevoegt, worden ze allemaal automatisch toegevoegd aan het kanaal “Algemeen”. Van daaruit kunt u nieuwe kanalen maken voor kleinere teams of groepen, die in wezen functioneren als verschillende groepschats of conversaties.

Hoewel uw algemene kanaal bijvoorbeeld iedereen in uw bedrijf kan omvatten, kunt u ook specifieke kanalen maken voor verschillende afdelingen, zoals marketing, boekhouding, verkoop, enz. U kunt ook één team maken voor één afdeling, als het een grotere is, en verdeel dat team van daaruit in onderafdelingen. U bent vrij om uw werkplek in te richten zoals u dat wilt.

Teams Interface
De Teams-interface lijkt op Slack, maar heeft veel meer mogelijkheden.

Deze gesprekken fungeren als de belangrijkste communicatiemethode, maar je kunt ook op elk moment privé berichten sturen naar andere teamleden. Gesprekken zijn gemakkelijk doorzoekbaar en u kunt zelfs specifieke mensen taggen als er een bericht is waarop u hen moet letten.

Binnen deze gesprekken kunt u eenvoudig groepsgesprekken plannen en uitvoeren met uw team of kanaal – dus nu kunnen die middagbijeenkomsten en bijeenkomsten aan het einde van de week ook rechtstreeks in de werkruimte-app plaatsvinden.

Microsoft Teams werkt met andere Microsoft-apps en apps van derden

Door een nieuw team te maken, worden ook een bijbehorende planner, SharePoint, Office 365-groep en gedeelde OneNote gemaakt. Al deze aanvullende programma’s zijn rechtstreeks toegankelijk vanuit het Teams-venster en stellen u in staat gelijktijdig aan gedeelde documenten en projecten te werken, zonder dat u bestanden heen en weer hoeft te sturen.

Deze geïntegreerde werkruimten verschijnen als tabbladen in het Teams-venster. De drie tabbladen die er standaard zijn, zijn Conversaties, Bestanden en Notities. Bestanden is een tabblad waarop u elk Microsoft 365-bestand kunt openen dat u in de werkruimte hebt gedeeld, zodat u niet telkens tussen vensters hoeft te wisselen wanneer u aan een ander project wilt werken. Notities is een tabblad waarop uw hele team notities kan bijhouden, voor welke doeleinden zij ook nodig achten.

Naast deze geïntegreerde Microsoft-programma’s kun je met Teams ook nieuwe tabbladen toevoegen met andere software van derden, zoals Asana of Soapbox. Zelfs als uw werkplek niet uitsluitend Microsoft-producten gebruikt voor uw organisatie, kunt u alles in één overzichtelijk en overzichtelijk venster bewaren.

Bron: businessinsider

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.