Terug naar het overzicht

04 juli 2024

Remote Help in Microsoft Intune

In de huidige digitale wereld is ondersteuning op afstand essentieel geworden. Microsoft Intune biedt met Remote Help een krachtige oplossing voor IT-beheerders om gebruikers efficiënt en effectief te ondersteunen, waar ze zich ook bevinden. In deze blog duiken we diep in de functies en voordelen van Remote Help in Microsoft Intune, en vergelijken we het met andere populaire tools zoals Team Viewer en Quick Assist, die recent getroffen zijn door cyberaanvallen.

Wat is Remote Help in Microsoft Intune?

Remote Help is een functie in Microsoft Intune die IT-beheerders in staat stelt om op afstand ondersteuning te bieden aan gebruikers. Dit kan variëren van het oplossen van technische problemen tot het begeleiden van gebruikers bij het gebruik van nieuwe software. Met Remote Help kunnen IT-teams snel en veilig toegang krijgen tot de apparaten van gebruikers om problemen op te lossen.

Belangrijkste Kenmerken van Remote Help

Toegankelijkheid: Ondersteuning op afstand is beschikbaar voor zowel Windows- als macOS-apparaten, waardoor een breed scala aan gebruikers geholpen kan worden.

Beveiliging: Remote Help maakt gebruik van beveiligde verbindingen, zodat de privacy en veiligheid van gebruikers gewaarborgd blijven.

Efficiëntie: IT-beheerders kunnen snel verbinding maken met apparaten, wat de downtime voor gebruikers minimaliseert en de productiviteit verhoogt.

Voordelen van Remote Help

🎯 Snellere Probleemoplossing: Met Remote Help kunnen IT-teams problemen onmiddellijk aanpakken, zonder fysieke aanwezigheid. Dit versnelt het proces van probleemoplossing aanzienlijk.

🌍 Wereldwijde Ondersteuning: Ongeacht waar de gebruiker zich bevindt, IT-beheerders kunnen altijd en overal toegang krijgen om ondersteuning te bieden.

📊 Kostenbesparend: Door problemen op afstand op te lossen, kunnen bedrijven besparen op reiskosten en tijd. Dit maakt Remote Help een kosteneffectieve oplossing voor IT-ondersteuning.

Voorbeelden van Andere Ondersteuningstools

Hoewel er verschillende tools beschikbaar zijn voor ondersteuning op afstand, zoals Team Viewer en Quick Assist, zijn deze recentelijk getroffen door cyberaanvallen, wat hun betrouwbaarheid en veiligheid in twijfel trekt.

Team Viewer

🔓 Cyberaanvallen: Team Viewer is meermaals doelwit geweest van cyberaanvallen waarbij hackers via phishing en brute force-aanvallen toegang kregen tot gebruikersaccounts.

Quick Assist

🔓 Beveiligingsproblemen: Quick Assist, een standaard Windows-tool, heeft te maken gehad met beveiligingsproblemen, waaronder ongeautoriseerde toegang door kwaadwillenden.

Hoe Remote Help in Microsoft Intune Te Gebruiken

  1. Configuratie: IT-beheerders moeten Remote Help inschakelen in het Microsoft Intune beheercentrum.
  2. Authenticatie: Zorg ervoor dat de juiste authenticatiemethoden zijn ingesteld om veilige toegang te garanderen.
  3. Ondersteuningssessie Starten: Beheerders kunnen een sessie starten door de gebruiker een uitnodiging te sturen.
  4. Probleemoplossing: Zodra de verbinding tot stand is gebracht, kunnen beheerders de controle over het apparaat overnemen en problemen oplossen.
  5. Feedback: Na de sessie kunnen gebruikers feedback geven over hun ervaring, wat helpt bij het verbeteren van de dienstverlening.

Best Practices voor Remote Help

🔒 Veiligheid Eerst: Altijd zorgen voor een veilige verbinding en vertrouwelijkheid van gegevens.

🕐 Snelle Respons: Probeer zo snel mogelijk te reageren op ondersteuningsverzoeken om de gebruikerservaring te optimaliseren.

📚 Documentatie: Houd gedetailleerde logboeken bij van ondersteuningssessies om toekomstige problemen sneller op te lossen.

Conclusie

Remote Help in Microsoft Intune is een game-changer voor IT-ondersteuning. Het biedt een snelle, veilige en kosteneffectieve manier om gebruikers wereldwijd te ondersteunen. Met de recente cyberaanvallen op tools zoals Team Viewer en Quick Assist, biedt Remote Help een veiliger alternatief voor bedrijven die hun IT-ondersteuning willen optimaliseren en de productiviteit van hun medewerkers willen verhogen.

Meer weten?

Neem contact op
Remote Help in Microsoft Intune