Microsoft Teams krijgt binnenkort opties voor achteruit en vooruit navigeren.

Nu de meeste bedrijven en onderwijsinstellingen hun lessen en bijeenkomsten online verplaatsen, kwam er een vraag naar voren. Welke is het waard om te gebruiken: Microsoft Teams of Zoom? Beide hebben voor- en nadelen – laten we vergelijken.

We zullen een paar belangrijke punten onderzoeken van wat beide te bieden hebben en hopelijk kunt u beslissen op welke manier u zwaait.

De verschillen blootleggen

Zoom is een communicatieplatform dat video- en audioconferenties, chat, webinars en algemene samenwerking biedt.

Microsoft Teams is een communicatieplatform dat zich richt op samenwerking, video- en audioconferenties, chats en het delen van bestanden met de Office 365-applicatiestack.

Op het eerste gezicht lijken beide platforms elkaar te overlappen, maar bij nadere beschouwing worden hun verschillen duidelijk. We zullen ons concentreren op drie hoofdpunten: functies, prijzen en privacy.

Teams Vs. Zoom: functies

Gebruikersinterface en gebruikerservaring

Beide platforms maken vergaderingen en chats, oproepen en video’s, het delen van bestanden en schermen mogelijk. Het enige verschil dat Teams een voorsprong geeft op Zoom, is de integratie van de Office 365-stack. Dit kan een belangrijk onderscheid zijn als het gaat om het zoeken naar bestanden en back-ups, maar ook om samenwerking.

Als het echter om de gebruikersinterface gaat, kantelen gebruikers de weegschaal in het voordeel van Zoom. Mensen zeggen dat het een eenvoudigere interface is waarmee iedereen, ongeacht eerdere ervaring of technische kennis, ervan kan profiteren. Hier wordt het eerdere voordeel van Teams zijn nadeel. Microsoft Office 365-toepassingen binnen zijn service betekenen dat gebruikers wat meer tijd nodig hebben om te wennen aan hoe het allemaal werkt en hoe ze ermee moeten werken.

Virtuele kamers

Kamers zijn “virtuele vergaderruimtes” die variëren van kleine groepen tot grotere vergaderruimten. Het juiste systeem en audio-video-randapparatuur maken de ervaring beter. Het aanbod van beide platforms overlapt. Ze bieden gebruikers apparaatbeheer, ondersteuning voor kamers met twee schermen, aanraakverbeteringen en begeleidende ervaringen met mobiel.

Wat hen onderscheidt, is dat Teams alleen hardwareapparaten van zijn partners certificeert die in deze virtuele kamers kunnen werken. Zoom certificeert zowel hardware- als softwareoplossingen als onderdeel van zijn Unified Communications-platform.

Unified Communications (UC) -telefonie

Bellen op deze platforms is een essentiële functie, zeker als het om bedrijven gaat. In eerste instantie had Microsoft Teams een voordeel in deze categorie omdat het al over Skype beschikte. Het was dus gemakkelijk om de telefoonfunctie van Skype in Teams op te nemen.

Teams biedt telefoonnummers van Microsoft, wachtrijen, kiesplannen, nummerherkenning en automatische assistenten met gecertificeerde eindpunten.

Zoom haalde snel in. Het platform kwam met Zoom Phone: een cloud-telefoonsysteem dat voicemails, oproepgeschiedenis, nummerherkenning, automatische telefoniste, oproeproutering en -beheer, contactadvertenties en oproepregistratie biedt.

Zowel Teams als Zoom bieden toepassingen voor mobiele apparaten en desktops, evenals een PSTN-verbinding (openbaar geschakeld telefoonnetwerk) waarmee gebruikers externe telefoongesprekken kunnen voeren en ontvangen.

Add-ons en integraties

Integraties, ook wel bekend als app store-add-ons, helpen gebruikers het meeste uit het platform waarop ze zich bevinden te halen.

Naast de Office 365-apps heeft Teams ook meer dan 70 integraties om de gebruikerservaring te verbeteren. Zoom heeft meer dan 100 integraties, waaronder een met Office 365.

Teams werkt als een kernhub die kan werken met add-ons erin. Terwijl Zoom zelf kan werken als een add-on met andere apps die het misschien willen opnemen.

Interne versus externe communicatie

De chatservice van Microsoft Teams heeft een voorsprong op die van Zoom, omdat er geen gebruikers nodig zijn om een ​​conferentie op te zetten. Ze kunnen naadloos communiceren. Het extra voordeel van het synchroniseren van Microsoft 365 en de mogelijkheid om bestanden te delen, evenals kalenderondersteuning, maakt samenwerking binnen het bedrijf eenvoudig en eenvoudig.

Zoom daarentegen zorgt voor een gemakkelijke communicatie met mensen buiten de bedrijfskring. De webconferenties zijn van hoge kwaliteit en maken het delen van meerdere schermen mogelijk.

Teams Vs. Zoom: prijzen

Zowel Microsoft Teams als Zoom bieden een gratis versie van hun platforms, naast betaalde abonnementen voor toegang tot meer geavanceerde functies.

De gratis versie van Teams omvat beperkte chat en samenwerking, vergaderingen, oproepen, beveiliging, services en productiviteitsapps. U mist toegang tot de ondersteunings- en beheertools van Microsoft.

Het is belangrijk op te merken dat als het gaat om betaalde abonnementen van Teams, u zich voor minimaal een jaar moet vastleggen. Dat geldt voor al hun pakketten, en sommige mensen houden niet van dat soort toewijding.

De gratis versie van Zoom maakt vergaderingen van maximaal 100 deelnemers mogelijk met een onbeperkt aantal 1: 1-vergaderingen en groepsbijeenkomsten met een tijdslimiet van 40 minuten. Ze bieden ook functies voor groepssamenwerking, online ondersteuning, beveiliging en web- en videoconferentiefuncties.

Teams Vs. Zoom: privacy

Mensen letten op wat er met hun gegevens gebeurt. Microsoft geeft toe gebruikersgegevens te analyseren, zodat ze de aangeboden services kunnen verbeteren. Ze stellen dat ze de gegevens niet aan derden verkopen.

Zoom heeft eerder gebruikersgegevens gedeeld met derden, zoals Facebook, maar ze beweren dat ze dat niet meer doen.

Beide platforms zijn beveiligd. Beveiligingsfuncties die Zoom en Teams bieden, zijn onder meer:

2FA / MFA
End-to-end-versleuteling
SAML-gebaseerde eenmalige aanmelding
Domein claimen
End-to-end-versleuteling
FedRAMP gemiddeld niveau
Inrichten van gebruikers / groepen via SCIM / JIT
Zoom biedt ook de mogelijkheid om de sessieduur te regelen. Het stelt beheerders ook in staat om te kiezen wanneer een ruimte verdwijnt, en om te beslissen welke teamleden welke rechten krijgen.

Ze hebben ook controle over het in- en uitschakelen van functies zoals opnemen, scherm delen en privéchat.

Welke moet je kiezen?

Er is geen eenduidig ​​antwoord en het is een persoonlijke keuze. Bedenk wat logischer is voor u of uw bedrijf. Wat zijn uw prioriteiten? Kunt u het zich veroorloven om voor speciale functies te betalen en heeft u zelfs speciale functies nodig?

Hoewel beide platforms voor- en nadelen hebben, zijn gebruikers het er meestal over eens dat Microsoft Teams een betere keuze is voor interne samenwerking en Zoom voor een externe.

Merk op dat beide platforms goed met elkaar integreren. U kunt dus beide hebben, en u gebruikt ze voor verschillende dingen – kies degene die u nodig heeft wanneer u hem nodig hebt. Waarom niet alles hebben?

Dit zijn ook niet uw enige twee opties voor videogesprekken. Skype is een andere concurrent die het waard is om naar te kijken.

Bron: passivetech

Zoom meetings
Geplaatst op
dec 27, 2020
Categorieën